Hond op vakantie in Tsjechië, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Tsjechië, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Tsjechië

"voor baasjes die wel een biertje lusten"

Tsjechië, eigenlijk lijkt het hele land op Praag alleen dan met meer groen er tussen. Dus veel adembenemende kastelen, kloosters en folklore. Het groen dat daar tussen zit, is ook meer dan de moeite waard.
Rivierdalen, rotsformaties, watervallen, uitgestrekte bossen. Waarvan het Boheemse woud absoluut het hoogtepunt vormt.

Maar het meest bijzondere is misschien wel de gastvrijheid. Voor je het weet zitten jij en je hond bij een Tsjech aan tafel. Al dan niet met een heerlijk biertje. Want in het brouwen van pils zijn ze ook heel bedreven, die Tsjechen.

Een andere goede reden om het land eens te bezoeken, zijn de scherpe prijzen. Echt, die liggen een stuk lager dan in Nederland. Wij zochten in ieder geval een paar prachtige plekken voor jullie uit. Proost.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Tsjechië? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Tsjechië - informatie over: 

Restaurants

In de meeste restaurants is je hond welkom, maar in de dure restaurants wordt wel eens gesputterd. Het wordt door de Tsjechen zeer gewaardeerd als je wel even toestemming vraagt.

Het is echt een voordeel dat je niet hoeft te twijfelen bij een restaurantbezoek want zo kun je uitgebreid kennismaken met de culinaire tradities van het land.

Tsjechen zijn dol op varkensvlees, noedels, gans en soepen. Hun selectie bospaddestoelen die ze verwerken in soepen en sausen moet je echt proberen als je de kans krijgt. Ben je meer voor vis ? Forellen komen uit rivieren in de bergen en hun karpers zijn een delicatesse.

Bierliefhebbers moeten beslist de lokale biertjes eens proeven. Volgens kenners is de Pilsner Urquell (Plzenský Prazdroj) een echte topper.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

Tsjechië heeft geen zee dus ook geen echte stranden. Er zijn her en der wat zandstroken langs rivieren en meren. Niet dat je dat ook maar een seconde zou missen want het land is een Walhalla voor je hond. Ook voor zwemfanaten want in de talloze beekjes, stroompjes en bosvennen kan je hond heerlijk zijn gang gaan.

Wil je weten of er een strand in de buurt is van jouw vakantieplek? Kijk dan direct even op onze strandenpagina.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen dat er nog niet bij staat? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Tsjechen zijn relaxt en houden van honden. En dat kun je goed merken. Viervoeters zijn op een, heel enkele, uitzondering na (privé landerijen en boerenbedrijven) overal welkom.

In Praag worden op gezette tijden wedstrijden gehouden voor het meest hondvriendelijke park. En bovendien mogen ze ook veelal in de bossen, bergen en heuvels heerlijk los. Mits ze onder appèl kunnen staan als dat nodig is en ze niet met een voorraad fazanten uit de struiken komen. Als honden niet los mogen lees je dat op de bordjes in de bossen.

Openbaar vervoer

Trein
Honden mogen voor de helft van de prijs mee in de trein. Kort aangelijnd en met een muilkorf om. Of in een reistas.

Bus, tram en metro
Normaal gesproken is het meenemen van je hond geen probleem. Hij moet officieel wel een muilkorf om. Of in een reistas. Je betaalt doorgaans de helft van de prijs van een gewoon kaartje. Er waren voorstellen voor honden-OV-maandkaarten, maar helaas heeft dit voorstel het niet gehaald.

Taxi
Taxichauffeurs mogen zelf weten of ze een baasje met hond meenemen. Ga van het volgende uit: een kleine hond maakt meer kans dan een grote. Een hond in een tas is ook makkelijker. Is een taxirit echt noodzaak voor je, neem dan een achterbankbeschermhoes mee, zoiets vergroot je kansen ook. Extra geld bieden is natuurlijk ook altijd een optie.

Gezondheid

Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken en muggen die infectieziektes kunnen overbrengen. Je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.
In Tsjechië komt de Ziekte van Lyme (Borreliose), Babesiosis (tekenkoorts), Ehrlichiosis en de vossenlintworm voor.

Als je van plan bent om in de zomer lekker lange wandeltochten met je hond te maken neem dan genoeg water mee want het kan flink warm worden. Let op voor oververhitting. Bergwandelaars moeten de poten van hun hond goed in de gaten houden. De kussentjes kunnen lelijk beschadigen door rotsachtige paden. Neem ter bescherming schoentjes voor je hond mee.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Er wordt het hele jaar door wel ergens op iets gejaagd maar het gebeurt niet op grote schaal. Beste advies: laat je hond opvallen door een fluorescerende halsband. En als je knallen hoort, je hond bij je houden of aanlijnen.

Klimaat

Tsjechië lijkt erg op Hongarije. De maand juli is hier ook het warmst, maar dan is de regenkans ook het hoogst.

In Praag is het in januari zo rond het vriespunt en in juli wordt het makkelijk meer dan 30°. Praag behoort tot de warmste en droogste plekken van het land. Ook sommige streken in de Bohemen hebben weinig neerslag.

In de berggebieden heerst een bergklimaat, met in de winter veel lagere temperaturen dan de rest van het land en ook veel sneeuwval.

De gemiddelde temperatuur in heel Tsjechië is in juli 18 tot 21°C en in januari 5 tot 11° onder nul.

Ook Tsjechië heeft hiermee een uitstekend vakantieklimaat. Of je nu lekker van de zon wilt genieten, actief wilt wandelen of houdt van skiën. Dit land biedt het allemaal.

 
informatiepakket tsjechie

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Tsjechië aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Tsjechië?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2024
madiwodovrzazo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...