Hond op vakantie in Slowakije, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Slowakije, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Slowakije

"Slowakijken naar natuur & cultuur"

Dit kleine grote land ligt in het hart van Europa en is maar 1,24 keer groter dan Nederland. En wat een afwisseling!

De kastelen, burchten en kloosters lijken zo uit een sprookje te komen. En het is daarbij ook nog één van de bosrijkste landen van Europa.
Het oosten is ruig, in het westen liggen de machtige Karpaten. Ga met je hond op verkenning in dit hartelijke land.

Het is niet het eerste land dat bij je opkomt als je aan vakantie denkt. Niet zo gek, want het toerisme moet er min of meer nog worden uitgevonden. En juist dat maakt het land zo charmant.

Je kunt er geweldig fietsen, raften, klimmen en wandelen. Een kanotocht met je hond moet je hier echt proberen. En, wandelen is natuurlijk geweldig in land dat zich nog het best laat omschrijven als één groot wandelgebied. Maar ook als je van cultuur houdt is Slowakije heel aantrekkelijk.

Dat geldt trouwens ook voor de prijzen. Die zijn op z′n zachtst gezegd erg laag.

Oh ja, ben je meer van de wintersport? Dan zit je hier ook helemaal goed want skiën is in de Slowaakse natuurgebieden een avontuurlijke belevenis.

Wij vonden vakantieplekjes voor jullie die je in je hart kunt sluiten.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Slowakije? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Slowakije - informatie over: 

Restaurants

Jammer genoeg zijn honden in restaurants officieel verboden. Als het je lukt, heb je geluk maar reken er niet op. Picknicken tijdens je wandelingen is wel een gezellig eetmoment samen met je hond. Overal kun je ambachtelijk brood met knapperige korst krijgen en de hammetjes zijn overheerlijk.

Een lokale specialiteit die je echt moet proeven is de schapenkaas. Heerlijk als broodbeleg, naturel of met paprika, peterselie en ui. Er is ook gerookte schapenkaas waar wij onze vingers bij aflikten. En wij niet alleen, onze hond haalde ook alle trucjes uit de kast om nog een stukje te bemachtigen.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Wel even van te voren checken of je je hond mee kunt nemen!

Stranden

Slowakije heeft geen stranden of je zou de zanderige oevers van de rivieren en meren strand moeten noemen. Ook hier zul je het strand niet missen. De wandelingen door de ongerepte natuur zijn adembenemend.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Slowaken zijn iets minder easy going met honden dan de Tsjechen, alhoewel ze in natuurgebieden wel bijna overal zijn toegestaan. Alleen in het natuurreservaat van de Hoge Tatra mag je hond niet komen.

Niet getreurd want eigenlijk is Slowakije een groot natuurreservaat. Het land is zeer dun bevolkt en er zijn talloze gebieden waar niemand woont.
In bossen in wandel­gebied­en staat het aangegeven of - en wanneer - je hond los mag. In het voorjaar (maart - mei: wanneer het wild jonkies heeft) moeten honden altijd aangelijnd blijven.

Neem in ieder geval altijd een lijn mee, zodat je je hond kunt aanhaken wanneer dat nodig is. Laat je je hond loslopen zorg er dan altijd voor dat hij andere mensen niet hindert, wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken. Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn. Ruim poep altijd op, dat is niet meer dan normaal en kweekt goodwill voor jezelf en andere hondenbezitters. Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
Honden mogen voor de helft van een tweedeklas kaartje mee in de trein. Het kan zijn dat′ie een muilkorf om moet. En als er iemand klaagt/allergisch is moet je ergens anders gaan zitten. In de restauratiewagon, een slaapwagon of couchette mag je hond niet komen.

Bus, tram en metro
In geen van alle is het meenemen van je hond een probleem. Hij moet officieel wel een muilkorf om. Je betaalt doorgaans de helft van de prijs van een gewoon kaartje.

Taxi
Ook een taxi is hier meestal geen probleem. De meeste chauffeurs nemen passagiers met honden mee maar ze vragen er wel wat extra geld voor.

Gezondheid

Van rabiës zijn de Slowaken nog niet echt af. De kans is klein dat je een dolle vos of knaagdier tegenkomt, maar er worden jaarlijks nog steeds gevallen gemeld.
Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken en muggen die infectieziektes kunnen overbrengen. Je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.
In Slowakije komt de Ziekte van Lyme (Borreliose), Babesiosis (tekenkoorts) en de vossenlintworm voor.

Als je van plan bent om in de zomer lekker lange wandeltochten met je hond te maken neem dan genoeg water mee want het kan flink warm worden. Let op voor oververhitting. Bergwandelaars moeten de poten van hun hond goed in de gaten houden. De kussentjes kunnen lelijk beschadigen door rotsachtige paden. Neem ter bescherming schoentjes voor je hond mee.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Slowakije is niet dichtbevolkt en de natuurgebieden zijn ruig en uitgestrekt. Daardoor is er veel wild en komt er ook groot wild. Echt wild, zoals wolven en beren. Er wordt het hele jaar door gejaagd.

De kans dat je oog in oog komt te staan met een dubbelloops jachtgeweer in die gigantische bossen is uitermate klein. Maar je weet maar nooit. Beetje oppassen dus en doe je hond een fluorescerende halsband om. Geknal is ook hier het signaal om je hond bij je te houden en aan te lijnen.

Klimaat

Slowakije heeft warme zomers en koude winters. In de zomermaanden regent het ′t meest. Gemiddeld een dag of 10. De temperatuur schommelt dan zo rond de 25 graden. De herfst is perfect voor bergwandelaars. Het is dan lekker fris weer en erg helder. Zodat je alle bergtoppen in de wijde omgeving kunt zien.

In de winter kunnen de skiliefhebbers hier hun hart ophalen. Er ligt veel sneeuw en de temperatuur blijft rond het vriespunt. De nachten kunnen wel goed koud worden. Zeker hoog in de bergen. Min 20 is dan niks. Het wintersportseizoen loopt van half december tot half maart. Op sommige plaatsen is het vaak nog mogelijk om tot half april te skiën. Dit land biedt het allemaal.

 
informatiepakket slowakije

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Slowakije aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Slowakije?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2024
madiwodovrzazo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...