Hond op vakantie in Kroatië, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Kroatië, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Kroatië

"het magische land van Dalmatiërs"

Kroatië, na turbulente tijden wordt het land opnieuw ontdekt. En terecht!

Schitterende stranden, wouden, de bergen, meren en moeraslanden; puur genieten. In oude steden en kastelen ga je op culturele ontdekkingstocht.

Uitgaan, vriendelijke Kroaten en eten, maakt het compleet. En dat alles in een heerlijk klimaat. Ook financieel gezien!

Het uitgaansleven varieert van wijnkelders tot nachtclubs en in de ontelbare eetgelegenheden word je gastronomisch verwend.

Een gebied als Dalmatië vind je nergens in Europa. Hier heeft de Middellandse Zee al lang geleden een magisch paradijs getoverd. Met veel baaitjes, nog rustige strandjes en helder blauw water. De schoonheid van de natuur en de rijke geschiedenis staan hier in de spotlights. Schilderachtige dorpjes en drukke steden bieden de romantiek van weleer. Rust, stilte en het bruisende nachtleven voor iedereen is hier iets leuks te vinden. Of te doen: tennis, fietsen, zeilen, duiken, raften, paragliding en nog veel meer.

Voor vrienden en gasten staat de deur altijd open, zeggen Kroaten, ook als je nog niet hebt aangeklopt ! En wij hebben de meest idyllische plekjes om aan te kloppen voor je uitgezocht. Jij en je hond zullen genieten, dat is zeker.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Kroatië? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Kroatië - informatie over: 

Restaurants

Honden kunnen vaak mee naar de restaurants. Als het niet mag staat dat buiten aangegeven. Bij twijfel gewoon vragen. En anders gewoon naar het volgende eethuisje. Want overal zijn restaurants, herbergen, eethuisjes, wijnkelders, pizzeria′s en snackbars te vinden.

De Kroatische keuken biedt veel populaire inheemse specialiteiten: de beroemde dalmatinski en istarski pršut (gerookte ham), de vis en zeevruchten in de kuststreken. Het binnenland is een Walhalla voor vleesliefhebbers. Bijzondere specialiteiten zijn purica s mlincima (kalkoen met meelreepjes) en het gebraden lams- en biggenvlees.

Vegetariërs moeten de gekookte of gebakken štrukli (kaasflappen) eens proberen. Zin in zoet, zoek dan naar orehnjaèa (walnotenbrood), makovnjaèa (papaverbrood) of de savijaèa (strudel) met kaas of verschillende vruchten.

Ook houden de Kroaten van drinken. De eeuwenoude traditionele wijnbouw brengt zeer goede rode en witte wijnen voort. Ook een jenevertje slaan ze niet af. Naast de šljivovica (pruimenjenever) en de lozovaèa (druivenjenever) vonden wij de travarica (grasjenever) het meest bijzonder.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

Kroatië heeft meer dan 600 kilometer heerlijk strand. De stranden langs de kust zijn doorgaans overal toegankelijk voor honden. Sommige privé stranden uitgezonderd, maar dat staat altijd duidelijk aangegeven.

In het hoogseizoen zijn de drukke toeristenstranden, net zoals in Nederland, niet erg gastvrij voor viervoeters. Maar er is altijd in de buurt wel een strand te vinden waar je wel naartoe kunt.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Loslopen gaat in Kroatië met een beetje takt vaak gewoon goed. Het is logisch dat bij drukke badplaatsen de ingevette bakkers niet liggen te wachten op jouw zandstuiver. Wegblijven dus. Maar er is zoveel te wandelen en te zwemmen dat een rustige plek vinden nooit een probleem is.

Over het algemeen zijn honden welkom in beschermde natuurgebieden en nationale parken. Ze moeten (officieel) wel aan de lijn en grote honden kan gevraagd worden een muilkorf te dragen als ze andere wandelaars angst aanjagen. In de uitstrekte natuurgebieden is weinig controle, dus loslopen is, zoals overal, ook een kwestie van gezond verstand.

In bossen in wandel­gebied­en staat het niet altijd aangegeven of - en wanneer - je hond los mag. Ga hier dus praktisch mee om. Los als je je zeker voelt en niemand hindert, in andere gevallen niet.

In het voorjaar (maart - mei: wanneer het wild jonkies heeft) moeten honden altijd aangelijnd blijven.
Neem in ieder geval altijd een lijn en muilkorf mee, zodat je je hond kunt aanhaken wanneer dat nodig is. Wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken. Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn.

Ruim poep altijd op, dat is niet meer dan normaal en kweekt goodwill voor jezelf en andere hondenbezitters. Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
In de trein reizen honden met een muilkorf, aan de lijn en uitsluitend tweede klas. Een kaartje kost de helft van een gewoon kaartje, maar een kleintje (onder de 30cm.) mag gratis mee.

Bus, tram en metro
Helaas zijn er voor het lokale openbaar vervoer geen algemene regels te geven. Iedere maatschappij hanteert eigen regels. Dat moet je dus ter plekke even navragen. Soms mogen honden alleen in de weekeinden mee. Ze moeten in ieder geval wel altijd een muilkorf om. Je betaalt ongeveer de helft van het normale tarief.

Taxi
Voor taxi′s bestaan er geen regels. De chauffeur bepaalt zelf of hij je hond wel of niet meeneemt. Meestal vraagt-ie wel een extra bedrag.

Gezondheid

Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken en muggen die infectieziektes kunnen overbrengen. Je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.

In Kroatië komt de Ziekte van Lyme (Borreliose), Babesiosis (tekenkoorts), Hartworm, Ehrlichiosis, Leishmania en vossenlintwormvoor.

Als je van plan bent om in de zomer lekker lange wandeltochten met je hond te maken neem dan genoeg water mee want het kan flink warm worden. Let op voor oververhitting. Zeker in het midden en zuiden van het land. Je moet ook alert zijn op slangen. De kans is erg klein dat je hond een (giftige) beet oploopt, maar het kan geen kwaad er in de zomer op bedacht te zijn. Bergwandelaars moeten de poten van hun hond goed in de gaten houden. De kussentjes hebben veel te lijden door rotsachtige paden. Neem ter bescherming schoentjes voor je hond mee.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

In Kroatië wordt, al naar gelang het soort wild, in diverse jaargetijden gejaagd. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. De jachtgebieden zijn afgesloten terreinen waar alleen jagers toegang hebben.

Klimaat

In Kroatië bestaan twee klimaatzones; in het binnenland overheerst een continentaal klimaat, gedeeltelijk ook een bergklimaat. Het gebied langs de Adriatische kust heeft een aangenaam mediterraan klimaat met vele zonuren, droge warme zomers en milde natte winters.

Gemiddelde temperatuur in het binnenland: januari 0 tot 2°C, augustus 19 tot 23°C; gemiddelde temperatuur in het kustgebied: januari 6 tot 11°C, augustus 21 tot 27°C; temperatuur zeewater ′s winters 12°C, ′s zomers ongeveer 25°C.

 
informatiepakket kroatie

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Kroatië aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Kroatië?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2024
madiwodovrzazo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...