Veel gestelde vragen
link gekopieerd

Veelgestelde vragen

"over invoerregels"


Hier vind je het antwoord op veel gestelde vragen over de invoerregels

hoe erg is het als ik me niet precies aan de regels hou?

Dan ben je in overtreding en kun je - afhankelijk van de soort overtreding en afhankelijk van het land - bestraft worden. De straf kan zijn: een boete betalen, je hond in quarantaine totdat alles geregeld is, in beslagname van je hond en terugzending naar eigen land, toegang tot het land geweigerd, in geval van agressie kan je hond zelfs in beslag genomen en geeuthanaseert worden. Naast een boete moet je ook altijd ook nog alle kosten die met de extra maatregelen die voor jou getroffen moeten worden betalen (b.v. dierenartskosten, transport naar Nederland, quarantaineplaats, etc.). In het Verenigd Koninkrijk dreigt zelfs een strafblad voor het baasje bij sommige overtredingen. In Duitsland kun je een flinke boete voor je kiezen krijgen - als je hond geen autogordel om heeft. En verzekeringen keren niet uit als je in de problemen komt en blijkt dat je je niet aan de lokale wetten hebt gehouden.

er is toch geen grenscontrole mee, hoe controleren ze dan de invoerregels?

Denk niet omdat er geen grenscontrole meer is, dat je niet gecontroleerd zult worden. Diverse instanties mogen je op ieder moment controleren: douane-beambten en politiemensen, maar ook boswachters, vakantiehuis-eigenaren, campinghouders je vragen je papieren te tonen.

mijn hond heeft nog geen rabiësprik, ik ga volgende week op vakantie is dat een probleem?

Dat hangt er van af. Als je hond gewoon binnen de geldige periode een inenting krijgt is er niets aan de hand.
Maar als je hond nog nooit een inenting heeft gehad of hij was verlopen, moet je 21 dagen wachten voordat je de grens over mag.

ik ga naar Oostenrijk met mijn hond maar ik heb geen autogordel, is dat een probleem?

In Oostenrijk zijn er geen speciale regels voor honden in de auto maar in Duitsland wel. Daar moet je hond wel in een autogordel op de achterbank. Hou ook altijd rekening met de regels van een land waar je doorheen reist. Ook hier moet je je aan de regels houden.

Veel gestelde vragen
Loading...