Hond op vakantie in Hongarije, vakantiehuis, hotel of kasteel.
link gekopieerd
Hond op vakantie in Hongarije, vakantiehuis, hotel of kasteel.

Reisgids op vakantie met je hond in Hongarije

"een oostblokje om met je hond"

Hongarije, het voormalige Oostblok land ging er een paar geleden al met ons hart vandoor. De velden vol zonnebloemen en onbemande fruitstalletjes tegenover het rijke, historische Buda & Pest.

Tel daarbij de gastvrijheid van de Hongaren op. En je hebt een heerlijk vakantieland. Voor een zacht prijsje.

Voor vrienden en gasten staat de deur altijd open, zeggen Kroaten, ook als je nog niet hebt aangeklopt ! En wij hebben de meest idyllische plekjes om aan te kloppen voor je uitgezocht. Jij en je hond zullen genieten, dat is zeker.

Hongarije kent veel attracties en activiteiten. Steden zoals Budapest en Eger zijn niet te versmaden; bezoek het Dak van Hongarije in het Matra-gebergte. En een plons in het Balatonmeer mag natuurlijk niet ontbreken. Cultuur is er in overvloed: festivals met vurige zigeunermuziek, appel- en paprika-feesten, maar ook opera, ballet en kunstdagen. Kiezen wordt moeilijk.

Maar de Hongaren zijn gastvrij, romantisch en hartelijk. Ze zullen jullie zeker wegwijs maken in hun mooie land.
En je hebt een heerlijk vakantieland dat overigens stukken goedkoper is dan Nederland. We zochten in dit vriendelijke land de meest aangename plekken voor jullie uit. En hopen dat jullie er een geweldige vakantie hebben.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Hongarije? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Hongarije - informatie over: 

Restaurants

Het is in Hongarije niet gewoon als je je hond meeneemt in een restaurant. Het is niet verboden maar Hongaren zijn het niet gewend. Of het lukt ligt dus een beetje aan de eigenaar, aan jouw overredingskracht en aan de grootte of het gedrag van je hond. Een rustige hond heeft altijd meer kans.

Geen geluk? Stil dan de ergste trek eens met een lokale specialiteit. Op straat worden er Langosh bij Büffé-kraampjes als snack verkocht. Het zijn een soort gefrituurde aardappelkoekjes waar je diverse soorten ′beleg′ op kunt krijgen. Er zijn twee varianten: hartig en zoet. De zoete Langosh worden geserveerd met suiker, jam, honing of chocola.

Als je meer in bent voor een hartig hapje gaat dat gepaard met veel knoflook, geraspte kaas en een soort crème fraîche. En eigenlijk wordt het pas echt als ze je knoflook uitsmeren met een ganzeveer. Proberen dus!

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

Hongarije heeft - zoals Oostenrijk en Zwitserland - geen kust maar wel stranden bij de meren. Ze hebben zelfs het grootste meer van Europa: het Balatonmeer. Op de recreatieve stranden mogen honden aangelijnd komen maar in de zomer niet zwemmen. Dan liggen er te veel mensen en daar wil je toch niet bij, geeft stress. Is je hond wel een waterfanaat zoek dan wat verderop een plekje om een duik te nemen. Geen probleem.

Het is wel even handig om in de gaten te houden dat het op openbare plaatsen (en daar valt ook de straat onder) in principe verplicht is om je hond een muilkorf te laten dragen. Maar daar wordt niet of nauwelijks de hand aan gehouden. Neem voor de zekerheid wel een muilkorf mee zodat je die om kunt doen als je er op aangesproken mocht worden.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Loslopen is in Hongarije niet vanzelfsprekend. De Hongaren hebben veel problemen met zwerfhonden, daarom worden loslopende honden zonder baasje in de buurt opgepikt en naar een asiel gebracht. Het is dus belangrijk dat je hond je vakantieadres (en jouw tel.nr.) aan zijn halsband heeft.

Officieel moeten honden op publieke plekken een muilkorf om. Er wordt niet zo strikt mee omgegaan. Maar is het een regel, dus zorg dat je er wel eentje bij je hebt.

In bossen in wandel­gebied­en staat het niet altijd aangegeven of - en wanneer - je hond los mag. Ga hier dus praktisch mee om. Los als je je zeker voelt en niemand hindert, in andere gevallen niet. In het voorjaar (maart - mei: wanneer het wild jonkies heeft) moeten honden altijd aangelijnd blijven.

Neem in ieder geval altijd een lijn mee, zodat je je hond kunt aanhaken wanneer dat nodig is. Wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken.
Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn. Ruim poep altijd op, dat is niet meer dan normaal en kweekt goodwill voor jezelf en andere hondenbezitters.
Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
Je hond mag in Hongarije mee in de tweede klas van de trein als je ′m kort aanlijnt en muilkorft. Op het kaartje voor je hond krijg je 50% korting. Honden zijn toegestaan in treinen, bussen en trams, mits ze kort aan de lijn gehouden worden en gemuilkorfd zijn of in een reistas zitten. De prijs komt overeen met de helft van een gewoon kaartje.

Bus, tram en metro
In de bus gelden dezelfde regels als in de trein. Vergeet je muilkorf niet. Je hond reist dan tegen een vast hondentarief.

Taxi
De meeste taxichauffeurs nemen geen honden mee. Maar als je met wat geld wappert, is er meer mogelijk.

Gezondheid

Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken en muggen die infectieziektes kunnen overbrengen. Je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.

In Hongarije komt de Ziekte van Lyme (Borreliose), Babesiosis (tekenkoorts) en vossenlintwormvoor.

Als je van plan bent om in de zomer lekker lange wandeltochten met je hond te maken neem dan genoeg water mee want het kan flink warm worden. Let op voor oververhitting.
Bergwandelaars moeten de poten van hun hond goed in de gaten houden. De kussentjes hebben veel te lijden door rotsachtige paden. Neem ter bescherming schoentjes voor je hond mee.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Hongaren zijn van oudsher echte jagers en ze struinen nog steeds het hele jaar graag door hun weidse bossen af op zoek naar groot en klein wild. Door de uitgestrektheid zul je ze niet erg vaak tegenkomen, maar pas wel een beetje op. Met een fluorescerende halsband loopt je hond veel minder kans om een doelwit te worden.

Klimaat

Door het gematigde landklimaat zijn de lente en herfst warmer dan bij ons. In de hoogste delen van het land is het koeler. Een beetje zoals de berggebieden in Oostenrijk en Zwitserland.

De Grote Laagvlakte heeft een echt landklimaat met hete zomers en koude winters en weinig neerslag. Er zijn grote temperatuursverschillen tussen de zomer en de winter. In de winter is het zo rond het vriespunt, maar kom je hoger dan daalt het kwik tot ver onder nul.

De gemiddelde temperatuur in juli (warmste maand) varieert van 18 tot 22 graden. Er valt weinig regen en het aantal zonne-uren is juist heel hoog. Het vakantieweer bij uitstek dus.

.

 
informatiepakket hongarije

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Hongarije aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Hongarije?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2024
madiwodovrzazo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...