Hond op vakantie in Noorwegen, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Noorwegen, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Noorwegen

"samen naar de stilte luisteren"

Vakantie′s naar Noorwegen regelen is gelukkig veel simpeler geworden. Want de ongerepte natuur daar moet je echt samen met je hond gaan verkennen.

De fjorden, meren en fluisterende bossen. Het is zo ongelofelijk mooi.En echt, het Noorderlicht moet je hond ook hebben gezien.

Samen langs de fjorden trekken is een onvergetelijke ervaring. En als jullie door de bossen struinen voel je je gegarandeerd een ouderwetse woudloper. Wij zwierven er ook al rond om voor jullie alvast wat mooie plekken uit te zoeken. Zodat je heerlijk van de bijzondere rust en stilte gaat genieten...

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Noorwegen? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Noorwegen - informatie over: 

Restaurants

Restaurants mogen zelf kiezen of je hond mee naar binnen kan. Hoeveel restaurants wel of geen bezwaar maken lijkt een beetje af te hangen van waar je je bevindt. Wij hadden soms pech en soms geluk. Gewoon proberen dus.

Let trouwens op wat je drinkt. Met name alcoholische dranken kosten een klein fortuin. En dat was je al kwijt aan invoerrechten.

Noorse specialiteiten van nu vinden hun oorsprong in het verleden. En hebben veel te maken met het ruige leven in de natuur. Op het menu vind je elandenvlees, schapenvlees, zalm uit bergrivieren, haring en makreel en paddestoelen.
Onze voorkeur gaat uit naar rendierragout, skrei (soort kabeljauw) met krab en Farikal, een heerlijk lamsvleesgerecht.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

Noorwegen heeft een immense kust die je naar hartelust met je hond kunt verkennen. Als je ergens niet mag komen gaat het vaak om privé terrein en dat staat dan met borden aangegeven. Als je graag voordat je op vakantie gaat wilt weten wat de locale regels zijn, kun je het best contact opnemen met de plaatselijke vvv.

Wil je weten of er een strand in de buurt is van jouw vakantieplek? Kijk dan direct even op onze strandenpagina.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen dat er nog niet bij staat? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Over het loslopen van honden zijn er gemengde berichten. Wij hebben zelf nog nooit problemen ervaren, maar er zijn ook mensen toch op de vingers getikt. In de uitstrekte bossen kom je maar weinig mensen tegen. Maar volgens de gangbare regels is het in het voorjaar en de zomer verboden honden los te laten lopen. De periode waarin deze verplichting geldt, verschilt per gemeente. Globaal kan de periode maart/april tot september/oktober aangehouden worden. Alhoewel wij nog nooit van controles hebben gehoord, is het wel handig om altijd lijnen bij de hand te houden.

Als je hond een sterk jachtinstinct heeft moet je in het voorjaar de verantwoordelijkheid opbrengen om de jonkies en mama niet te storen - dan aan de lijn dus. Baasjes van loslopende honden moeten overigens wel beducht zijn op wildremmers in het wegdek, die zijn ongevaarlijk maar kunnen best ′schocking′ zijn. Dat werkt net zoals ons Nederlandse schrikdraad eigenlijk. Wil je graag weten hoe het precies met de locale regels zit ga dan even langs bij de plaatselijke vvv. Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
Het eerste land dat we tegenkwamen met speciale coupes voor jou en je hond. Die herken je aan de sticker. Een kleine hond reist gratis mee. Tenminste, als je ′m in een reistas vervoert. Voor een grote hond koop je een tweedeklas kinderkaartje.

Bus, tram en metro
In de bussen gelden dezelfde regels als in de trein.

Veerboot
Voor veerboten gelden precies dezelfde regels en tarieven als in de trein. En op autoveerdiensten reist je hond altijd gratis mee. Op internationale veerdiensten mag je hond ook mee (tegen betaling). Neem altijd vooraf contact op met de maatschappij en houdt hierbij goed de invoerbepalingen (Noorwegen, Zweden) in de gaten.

Taxi
Taxibedrijven in Denemarken moeten verplicht auto′s hebben die geschikt zijn om honden mee te nemen. Ook al zo′n geweldige regeling van die Denen! Meldt daarom altijd even dat je een hond meeneemt als je een taxicentrale belt. Als je een taxi op straat aanhoudt kan het wel zijn dat de chauffeur even een collega met een geschikte auto voor je moet oproepen. Overigens hoef je hier niets extra′s voor te betalen.

Gezondheid

Denemarken is een van de gezondste landen voor je hond. Het is zelfs beter dan Nederland want er komt helemaal geen rabiës meer voor. Het enige waar je alert op moet blijven zijn teken. Gebruik dus wel een anti-tekenmiddel. De (Mediterrane) infectieziektes door tekenbeten komen hier helemaal niet voor.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

In Noorwegen wemelt het van het wild. Om het natuurlijk evenwicht goed in balans te houden is de jacht aan regels gebonden. Daardoor wijzigen de jachtgebieden en -seizoenen jaarlijks. Dat maakt het voor ons lastig om algemene richtlijnen te geven. Het beste is om aan de plaatselijke toeristeninformatie te vragen waar je voor jagers moet oppassen.

Klimaat

′Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.′ Een grapje van de Noren die qua klimaat wel wat gewend zijn.

Het klimaat in Noorwegen is niet wat je zou verwachten. Enige uitleg is dan ook wel op zijn plaats. Het is logisch dat het klimaat van Oslo en de Noordkaap sterk verschillen. Die plaatsen liggen meer dan 2.000 kilometer uit elkaar.
Het oosten (achter de bergen), heeft in de zomer een vrij droog en zonnig landklimaat, terwijl in het westelijke fjordengebied meer regen valt.

In de winter is het net andersom: de kuststreek heeft zachte winters met relatief weinig sneeuwval, terwijl het in het binnenland onder nul is en er de hele winter lang sneeuw ligt.

De warme golfstroom zorgt ervoor dat het in Noorwegen veel warmer kan worden dan je zo noordelijk zou verwachten. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot 25-32 graden Celsius. In het (korte) voorjaar is het vaak mooi weer. Binnen de kortste keren staat alles in bloei. Het najaar is ook mooi, maar kouder. Ook dit seizoen is kort, binnen enkele dagen verandert het groen in de mooiste herfstkleuren.

In de lente en zomer schijnt de middernachtszon. Ook in Zuid-Noorwegen duren de dagen veel langer dan bij ons en is het om een uur of 11 ′s avonds nog licht. De zon komt dan al om drie uur ′s nachts op.

Het Noorderlicht (′Aurora Borealis′) kun je zien tussen november en februari. Geen garanties jammer genoeg. Het is het best te zien ten noorden van de poolcirkel. Soms werken de weersomstandigheden mee zodat dat het spectaculaire lichtverschijnsel ook in Zuid-Noorwegen te zien is.

 
informatiepakket noorwegen

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Noorwegen aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Noorwegen?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jun 2024
madiwodovrzazo
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...