Hoe blijft je hond gezond op vakantie: onderkoeling
link gekopieerd

Gezond op vakantie: onderkoeling

Honden raken niet snel onderkoeld. Maar na een te lange zwempartij in steenkoud water of langdurig met zijn buik in de sneeuw liggen kan het toch gebeuren. Zeker als je hond hond geen dikke vacht heeft. Of geen speklaagje waar hij nog wat langer mee uithoudt.

Bovendien, de symptomen van onderkoeling zijn niet zo duidelijk. Je hond kan gaan rillen maar dat hoeft niet. Dus neem het zekere voor het onzekere.

Wrijf hem zo snel mogelijk droog met een handdoek als je die hebt en gebruik anders kledingstuk van jezelf. Jij hebt toch een jas aan. Wikkel hem ergens in om hem warm te houden en neem zo snel mogelijk zijn temperatuur op.

Is deze lager dan 37 graden ga dan zo snel mogelijk naar een dierenarts. Is de temperatuur 37 graden houd je hond dan warm door hem in een deken te wikkelen maar leg hem niet bij de verwarming. Na een uurtje of twee is hij waarschijnlijk al weer opgeknapt.

Heeft je hond het binnen ook snel koud denk dan eens aan een Body Cooler Mat. Die houdt je hond koel in de zomer maar ook warm in de winter.

Klanten van DogsIncluded ontvangen voor vertrek informatie over het vinden van dierenartsen in het land van bestemming. Ook geven wij vertalingen die van pas kunnen komen bij een dierenartsbezoek. Altijd handig in geval van nood.

Hoe blijft je hond gezond op vakantie: onderkoeling
Waar gaat de reis heen?
  • land
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jun 2024
madiwodovrzazo
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...