Extra services voor honden en baasjes op vakantie
link gekopieerd

Regelgeving in de EU landen

Jaarlijkse prik is niet meer nodig

Tot voor een paar jaar moesten honden die de grens over gingen ieder jaar opnieuw tegen rabiës worden ingeënt. Ook als het vaccin waarmee je hond was ingeënt langer geldig was dan 1 jaar moest je toch een nieuwe prik halen. Dat is nu niet meer nodig.

Tenminste, als je naar een EU land op vakantie gaat. Dat betekent dus ook Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. En je dierenarts moet wel een rabiësvaccin gebruiken dat meerdere jaren geldig is. Je hond hoeft dus pas opnieuw te worden ingeënt als de geldigheidsduur is verstreken. Dat kan je dus moeite en veel geld besparen.

Je dierenarts moet wel het plakkertje van de entingsstof in het paspoort plakken en de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.

Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, moet je 21 dagen wachten na de inenting voordat je naar het buitenland mag.

Hoe kun je geld besparen?

Als je niet meer ieder jaar een prik hoeft te halen, bespaar je dus op zowel consult- als vaccinatiekosten bij je dierenarts. Er zijn in Nederland diverse vaccin verkrijgbaar. Vraag je dierenarts om een vaccin dat 3 jaar geldig is. Bijvoorbeeld Nobivac Rabiës, geproduceerd door Intervet. Dit vaccin is kwalitatief hoogwaardig, even duur en net zo effectief werkzaam als de korter geldige vaccins.

Gemak dient de baas!

Maar binnen de immuniteitsperiode inenten blijft erg belangrijk. Want als je te laat bent voor een prik moet je minimaal 21 dagen wachten voordat je naar het buitenland mag. Of als je hond al eens een bloedtest heeft gehad, is die niet meer geldig als je niet op tijd je prik herhaalt.

Maar wie weet over een jaar, of zelfs over 3 jaar in geval van een langdurig vaccin, nog wanneer dat precies moet gebeuren ?

Om het voor baasjes erg gemakkelijk te maken om weer op tijd een prik te halen, is er de gratis PrikAlert. We sturen je dan ieder jaar (of over 3 jaar) per email een herinnering zodat je op tijd weet wat er moet gebeuren.

Geef je daarom gratis op voor de PrikAlert.

Extra services voor honden en baasjes op vakantie
Loading...