zoek informatie over ...

... of ...

zoeken naar plaats, gebied of bezienswaardigheid
Verkeerd gebruik van geosearch ...
Maak AUB een keuze uit de getoonde lijst en klik op de groene knop.
Hond op vakantie in Oostenrijk, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Oostenrijk, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Oostenrijk

"The Sound of Woef"

De beste reclame voor Oostenrijk blijft de Sound of Music. Als je die film ziet wil je toch gewoon met de hele familie zingend over de groene alpenweiden dartelen? Wel met je hond erbij natuurlijk.

Maar er is veel meer te doen dan dartelen: hiken, bergbeklimmen, skiën, zwemmen, watersporten & cultuur. En, het is er in alle seizoenen heerlijk.

′s Winters is het één grote skipiste. En de rest van het jaar één groot wandelgebied. Je kunt er prachtige tochten maken met je hond.

Doorkruis de bossen. Beklim de bergen. Poedel in de bergbeekjes. Ja, het is een heerlijk land. Want op het gebied van cultuur heeft Oostenrijk ook veel te bieden. Met name Wenen is in dat opzicht het bezoeken meer dan waard.

Wij denken dat we veel erg mooie plekken voor jullie hebben gevonden.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Oostenrijk? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Oostenrijk - informatie over: 

Restaurants

Restaurants zullen jou en je hond bijna overal met een vriendelijk "Grüss Gott" verwelkomen. En dat is heel fijn want dan kunnen jullie samen alle varianten van de kalfsschnitzel eens gaan uitproberen.

Liever iets lichters tussen de middag? Dan bevelen wij de Rindfleischsalat aan, een rundvleessalade met eieren, paprika en pompoenpittenolie. Of de rodekoolsalade met gegratineerde geitenkaas. Voor de liefhebbers van zoetigheid is Oostenrijk een paradijs. Allerlei Torten staan je te verleiden vanuit vergulde vitrines. Kaiserschmarren, een pannenkoek met rozijnen en pruimencompôte doet het geweldig na een fikse wandeling.

En eigenlijk kun je Oostenrijk niet verlaten zonder Heisse Liebe; ambachtelijk vanille roomijs met verse frambozen en slagroom!

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

In Oostenrijk heb je geen zee maar wel stranden. Langs de meren zijn recreatiestranden aangelegd voor zwemmers en zonaanbidders. Maar niet voor honden.
Laat deze stranden voor wat ze zijn en zoek ergens anders een rustige plek uit om samen te zwemmen. Rivieren, beekjes, meren en meertjes genoeg.

Wil je weten of er een strand in de buurt is van jouw vakantieplek? Kijk dan direct even op onze strandenpagina.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen dat er nog niet bij staat? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Oostenrijkse honden zijn niet zo los als onze eigen vrienden. Welke mogelijkheden je treft, hangt af van waar je bent. Iedere gemeente mag eigen regels opstellen voor loslopende honden.

Traditioneel gezien waren honden in bosrijke gebieden jachthonden of waakhonden en daar zijn mensen bang voor. Ga dus met takt om met iedereen die je in het bos tegenkomt en geen honden bij zich heeft.
In de steden zijn uitlaat­gebieden aangegeven. In bossen in wandel­gebied­en staat het aangegeven of - en wanneer - je hond los mag. In het voorjaar (maart - mei: wanneer het wild jonkies heeft) moeten honden altijd aangelijnd blijven.

Neem in ieder geval altijd een lijn mee, zodat je je hond kunt aanhaken wanneer dat nodig is. Laat je je hond loslopen zorg er dan altijd voor dat hij andere mensen niet hindert, wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken. Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn. Ruim poep altijd op, dat is niet meer dan normaal en kweekt goodwill voor jezelf en andere hondenbezitters. Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
Je hond is welkom in alle Oostenrijkse treinen. Kleine honden die op schoot passen reizen gratis. Een grote hond moet in het station en de trein een muilkorf om hebben. En reist mee tegen een korting van 50%.

Alleen voor een couchette­wagon gelden andere regels. Je mag je hond alleen meenemen als je het hele compartiment afhuurt. In een slaapwagon mag het in de eenpersoons-compartimenten. En natuurlijk is de restauratiewagon ook verboden terrein voor je hond.

Bus, tram en metro
Kleintjes die in een tas zitten reizen gratis, anderen betalen van de halve ritprijs. Tenminste, als je ′m aanlijnt. En zorgt dat andere passagiers er geen last van hebben. Soms wordt gevraagd je hond een muilkorf om te doen. Zorg dat je ′em bij de hand hebt.

Taxi
Voor taxi′s zijn er geen regels. De chauffeur bepaalt zelf of hij je hond wel of niet meeneemt. Ga van het volgende uit: een kleine hond maakt meer kans dan een grote. Een hond in een tas is ook makkelijker. Ook wil het nog wel eens helpen als je zegt dat hij niet op de bank gaat, maar beloofd dat hij netjes op de grond blijft.
Is een taxirit echt noodzaak voor je, neem dan een achterbank­bescherm­hoes mee, zoiets vergroot je kansen ook. Extra geld bieden is natuurlijk ook altijd een optie.

Kabelbanen
Een geweldig vervoermiddel natuurlijk, want het scheelt een hoop geklim. Ook voor je hond. Die mag namelijk mee op een kinderkaartje. Vaak wel met muilkorf, dus hou daar rekening mee.

Gezondheid

Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken die infectieziektes kunnen overbrengen. Je moet preventief te werk gaan, maar je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.

In Oostenrijk komt Babesiosis (tekenkoorts) en de vossenlintworm voor. Ook Rabiës komt nog sporadisch voor dus er kan lokaas met vaccin gestrooid zijn. Dat wordt altijd kenbaar gemaakt.

Verder wordt er nogal heftig tegen marters en dassen opgetreden. Die worden met gif verdelgd. Let op de bordjes want het wordt aangegeven. Plekken waar je hiervoor moet oppassen kun je herkennen aan de blauwe kleurstof die door het aas is gemengd. Ben je te laat en heeft je hond er toch iets van binnengekregen, ga dan snel naar de dierenarts, dit is ellendig spul.

Als je van plan bent om in de zomer lekker lange wandeltochten met je hond te maken neem dan genoeg water mee want het kan flink warm worden. Let op voor oververhitting. Zeker in het midden en zuiden van het land. Je moet daar ook alert zijn op adders. De kans is erg klein dat je hond een (giftige) beet oploopt, maar het kan geen kwaad er in het voorjaar en zomer op bedacht te zijn.

Is je hond een echte zwemfanaat? Dan moet je in de zomer, bij langdurig warm weer, wel uitkijken waar je hem een duik laat nemen. Sommig ondiep en stilstaand water wordt dan verontreinigd door blauwalgen. Die zijn giftig en je hond kan er flink beroerd van worden. In de gaten houden dus.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

Wandelen op rotsachtige paden is een slijtageslag voor de kussentjes van hondenpoten. Ga je meerdaagse tochten maken neem dan bergschoentjes voor je hond mee.

ps. maak je niet al te veel zorgen, en we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Oostenrijkers zijn niet zulke fanatieke jagers. Natuurlijk wordt er her en der wel wat buit gemaakt, maar de kans is klein dat je iemand met een geweer tegen het lijf loopt.

Klimaat

Oostenrijk is het hele jaar door een prima vakantieland. Al kan wat Husky bloed geen kwaad in de winter. Het klimaat in Oostenrijk kun je in drie zones indelen.

Het landklimaat in het oosten laat ′s zomers gemiddelden van 19 graden zien. Het berggebied heeft een alpineklimaat (verrassend?) met meer regen, kortere zomers en lange winters.

In de rest van het land heerst een soort mixklimaat met gemiddelde zomerse temperaturen van rond de 23 graden. Maar Oostenrijk biedt voor ieder wat wils. Het is er in alle jaargetijden heerlijk. Zeker voor je hond.

En winterse zekerheidzoekers zijn hier beter af dan in Duitsland. In de Oostenrijkse bergen sneeuwt het ieder jaar voldoende om lekker op de lange latten te staan.

 
informatiepakket oostenrijk

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Oostenrijk aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Oostenrijk?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 mrt 2024
madiwodovrzazo
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...