Hond op vakantie in Polen, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Polen, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Polen

"1000 keer een natte vacht"

Polen, zelden zagen we zoveel afwisseling in één land. Van goudgele stranden en oerbossen tot het onherbergzame Tatra gebergte.

Wat je er ook veel tegenkomt is water. Naast de gouden stranden van de grillige kustlijn vind je er namelijk ontelbare meertjes en meren. Polen is niet voor niets het land van de 1000 meren...

Het grootste meer - het Sniardwymeer - heeft een oppervlakte van meer dan 100 vierkante kilometer. Als jullie uitgewandeld en gezwommen zijn, kunnen jullie je vergapen aan de prachtige paleizen en kastelen.

Het Poolse culturele leven is rijk aan oude adellijke overblijfselen en tradities. De mensen zijn erg vriendelijk en je hond mag overal mee naar toe. Wat Polen natuurlijk ook heel aantrekkelijk maakt zijn de lage prijzen. Tel daarbij de ontspannen sfeer op en je hebt een geweldige vakantie.
Het is misschien geen voor de hand liggende keuze, maar we beloven dat je er geen spijt van krijgt.

Ook op wintersport? Dat is in de Tatra rond Zakopane helemaal je van het. Wij zochten voor jullie naar de fijnste vakantieplekjes.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Polen? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Informatie voor je hond over: 

Restaurants

Een restaurant bezoeken met je hond is in Polen bijna nooit een probleem. Dat is een geluk want er is veel reden om de lokale specialiteiten te gaan proberen. Als je van vlees houdt moet je digos eens proberen.

Dit is een stoofpot die op veel manieren gemaakt wordt. Een beetje afhankelijk van welke kokkin er in de keuken staat eigenlijk. In ieder geval gaat er veel vlees in. En zuurkool. Of witte kool. Soms aardappelen, soms appels.

Wij hebben de wild, varkensvlees en gevogelte variant al eens langs zien komen. Maar welke variant je ook treft, het is smullen... Een restaurant bezoeken met je hond is in Polen bijna nooit een probleem. Dat is een geluk want er is veel reden om de lokale specialiteiten te gaan proberen. Als je van vlees houdt moet je digos eens proberen.

Dit is een stoofpot die op veel manieren gemaakt wordt. Een beetje afhankelijk van welke kokkin er in de keuken staat eigenlijk. In ieder geval gaat er veel vlees in. En zuurkool. Of witte kool. Soms aardappelen, soms appels.

Wij hebben de wild, varkensvlees en gevogelte variant al eens langs zien komen. Maar welke variant je ook treft, het is smullen...

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

Naast de prachtige en brede standen aan de Oostzeekust waar je heerlijk urenlang kunt wandelen, heeft Polen ook zandstranden langs hun fantastische meren. Zorg dat je daar uitkomt op een van je wandeltochten want je kunt er heerlijk samen zwemmen.

Kanoen is er ook geweldig en ontzettend leuk om te doen met je hond.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Polen zijn echte hondenliefhebbers en redelijk relaxed wat loslopen betreft. Alhoewel honden in de nationale parken verboden zijn, mogen ze gek genoeg wel overal komen in de natuurreservaten.

In bossen in wandel­gebied­en staat het aangegeven of - en wanneer - je hond los mag. In het voorjaar (maart - mei: wanneer het wild jonkies heeft) moeten honden altijd aangelijnd blijven.
Neem in ieder geval altijd een lijn mee, zodat je je hond kunt aanhaken wanneer dat nodig is.

Laat je je hond loslopen zorg er dan altijd voor dat hij andere mensen niet hindert, wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken. Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn.

Ruim poep altijd op, dat is niet meer dan normaal en kweekt goodwill voor jezelf en andere hondenbezitters. Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
Honden mogen voor de helft van een tweedeklas kaartje mee in de trein. Als er iemand klaagt moet je ergens anders gaan zitten. In de restauratiewagon, een slaapwagon of couchette mag je hond niet komen. Je mag wel per persoon twee honden meenemen.

Bus, tram en metro
In geen van alle is het meenemen van je hond een probleem. Hij moet officieel wel een muilkorf om. Je betaalt doorgaans de helft van de prijs van een gewoon kaartje.

Taxi
Ook een taxi is hier geen probleem. Bij de meeste chauffeurs zijn jullie welkom.

Gezondheid

In Polen wordt nog wel eens een enkel geval van rabiës gemeld. De kans is klein dat je een dolle vos of knaagdier tegenkomt, maar laat je hond niet alleen rondzwerven.

Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken en muggen die infectieziektes kunnen overbrengen. Je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.

In Polen komt de Ziekte van Lyme (Borreliose), Babesiosis (tekenkoorts) en vossenlintwormvoor.

Als je van plan bent om in de zomer lekker lange wandeltochten met je hond te maken neem dan genoeg water mee want het kan flink warm worden. Let op voor oververhitting.
Bergwandelaars moeten de poten van hun hond goed in de gaten houden. De kussentjes hebben veel te lijden door rotsachtige paden. Neem ter bescherming schoentjes voor je hond mee.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

In Polen wordt wel gejaagd maar je zult er in de uitgestrekte bossen en berggebieden waarschijnlijk geen jager tegen het lijf lopen. Een fluorescerende halsband is uiteraard altijd verstandig.

Klimaat

Als je zeker wilt zijn van een zonnetje moet je van juni tot augustus in Polen zijn. De zomers zijn over het algemeen warm en droog. In Warschau is het in juli ongeveer 24 graden. In het zuiden van het land kan het kwik ′s zomers tot ver boven de 30 graden oplopen.

De herfst begint al in september, maar tot november kun je nog steeds genieten van erg mooi weer. De meeste regen valt in de herfst en winter. In het noorden regent het minder dan in Nederland. In het westen en het zuiden veel meer dan hier.

De winters in het oosten en zuiden zijn erg streng. In het noorden lijken ze weer erg op onze winters. Het wintersportseizoen bereikt een hoogtepunt rond de Kerst. Met een beetje geluk kun je nog tot maart naar beneden suizen. Het land ontdooit daar pas weer in mei.

 
informatiepakket polen

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Polen aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Polen?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jun 2024
madiwodovrzazo
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...