Veel gestelde vragen
link gekopieerd

Veelgestelde vragen

"over landeninformatie"


Hier vind je het antwoord op veel gestelde vragen over onze landeninformatie.
 

Ik ga naar ..., waar kan ik mijn hond laten zwemmen?

DogsIncluded kan helaas geen informatie geven over alle specifieke situaties in heel Europa. Daarvoor zijn er te veel kilometers kust, rivieren en meren in alle landen bij alle accommodaties in ons assortiment. We hopen dat je hier begrip voor hebt. Alles wat we wel weten sturen we naar je toe bij je boeking. 

Als je wel graag voordat je op vakantie gaat wilt weten wat de locale regels zijn, kun je het best contact opnemen met de plaatselijke vvv. Uit eigen ervaring kunnen wij je bij strandbezoeken in het buitenland aanraden hier een beetje praktisch mee om te gaan.
Er is altijd langs de kust wel een plek te vinden waar je met je hond het strand op kunt of een rivier of meer waar je hond kan zwemmen. Soms is het handig om hier ter plekke even navraag over te doen en misschien moet je er een stukje verder voor rijden. Maar dat is in Nederland niet anders. 

Ik ga naar Oostenrijk, mag mijn hond daar loslopen?

Net zoals in ons eigen land mogen honden in geen enkel land overal los rondlopen. Je kunt meer lezen over de algemene regels bij informatie over bij een land hier op de site.

DogsIncluded kan helaas geen informatie geven over de specifieke situatie in een bepaald gebied. Daarvoor zijn er te veel mogelijkheden in alle landen bij alle accommodaties in ons assortiment. We hopen dat je hier begrip voor hebt. 

Uit eigen ervaring kunnen wij je aanraden hier een beetje praktisch mee om te gaan. Er is altijd wel een plek te vinden waar je hond los kan. Soms is het handig om hier ter plekke even navraag over te doen en misschien moet je er een stukje verder voor rijden. Maar dat is in Nederland niet anders. 

Jullie zeggen dat je hond mee mag naar een restaurant in Duitsland maar ik ben 3x geweigerd, hoe zit dat?

Wij zoeken onze informatie zorgvuldig uit. We nemen hierbij officiële regelgeving in acht, maar ook eigen ervaring en informatie van onze klanten. En deze informatie is bedoeld om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn op een gebied dat nu eenmaal geen vaststaande feiten of onveranderlijke situaties biedt.

We proberen zo veel mogelijk te helpen maar uiteraard kunnen er dingen veranderen en we kunnen geen garanties geven of individuele restaurants (maar ook parken en andere openbare gelegenheden) hun hondenbeleid hebben veranderd. Dat kan altijd. Wij vinden dat ook jammer, maar we kunnen er helaas niets aan doen. 

een boswachter in Noorwegen vroeg om mijn hondenpaspoort, mag dat zomaar?

Ja. Diverse instanties mogen je op ieder moment controleren: douane beambten en politiemensen, maar ook boswachters, vakantiehuiseigenaren, campinghouders kunnen je vragen je papieren te tonen.

ik wist niets over een rabiësprik en ik ga volgende week op vakantie, kan dat?

Nee, helaas niet. Als je hond een prik heeft gekregen moet je 21 dagen wachten voordat je de grens over mag. 

Ik heb geen autogordel voor mijn hond, kan ik problemen krijgen?

In veel landen is het (nog) niet verplicht om je hond op een bepaalde manier in de auto te vervoeren. Dus in de landen waar je doorheen rijdt om in je vakantieland te komen zul je aan de eisen moeten voldoen. Ook al rij je hier slechts doorheen. Bovendien is het veel veiliger voor iedereen als je je hond met een gordel of in een bench vervoert. In Duitsland, Italië, Spanje en Portugal moet een hond verplicht op een veilige manier vervoerd worden. In een bench, achter een net of in een hondenautogordel. Hou hier dus ook met je reis rekening mee. 

Veel gestelde vragen
Loading...