Hond op vakantie in Denemarken, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Denemarken, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Denemarken

"de grootste speeltuin van Europa"

Denemarken, het is net Nederland maar dan over de grens.
Alles is goed verzorgd. En de Denen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam.

Je kunt er heerlijk wandelen. En nog beter fietsen. Het landschap glooit namelijk een beetje. Zwemmen kan overal. De baaien en stranden zijn geweldig. En de Denen zijn niet alleen voor hun eigen Doggen aardig.

Rieten daken op snoepige huisjes, velden vol klaprozen. Maar wij vinden Denemarken bovenal een vriendelijk land voor honden. Waar krijgt je hond nou een eigen taxi of treincoupe ? Zelfs in Legoland is-ie welkom.

En hoewel elke plek in deze voortuin van Scandinavië zijn charmes heeft, zochten wij de mooiste plekken voor jullie uit. En de reis, die valt best mee, zo ver is het niet naar de grens. Dus dat wordt genieten.

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Denemarken? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Denemarken - informatie over: 

Restaurants

Restauranteigenaren mogen zelf kiezen of honden wel of niet onder tafel mogen slapen. Of het wel of niet makkelijk is, hangt een beetje van het gebied af waar je bent. Waar het niet mag, is dat vaak al aan de deur duidelijk. Toch ontvangen we gemengde berichten over de toegankelijkheid voor honden dus ga er niet van uit dat het heel eenvoudig is, dat scheelt stress.
Niet getreurd als het even niet lukt. Misschien kun je wel terecht op het terras.

En, je mag Denemarken eigenlijk niet verlaten zonder het Smörrebröd te hebben geprobeerd, lekker met: Frikadelle, plakjes gehaktbal met augurken, Fiskefilet, gepaneerde, gefrituurde heilbotfilet, Gammel ost, pittige kaas met rum, Kryddersild: gemarineerde haring, Rejesalat: gekookte krab met ei of Røget ål med røræg: gerookte paling met roerei.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

De Deense grens bestaat maar voor een klein stuk uit land. De rest is water. Denemarken heeft dan ook heel veel heerlijke stranden. Er zitten ook stukken privé strand bij waar honden niet welkom zijn. Daar staan dan bordjes.

Wil je weten of er een strand in de buurt is van jouw vakantieplek? Kijk dan direct even op onze strandenpagina.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen dat er nog niet bij staat? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Denen zijn plichtsgetrouw en houden zich graag aan de regels. Maar ze gaan over het algemeen relaxed om met losse honden. Zolang je anderen niet irriteert - of hun natuur bevuilt - vinden ze veel goed. Wil je zeker weten dat je niet aangesproken wordt dan kun je naar een officieel losloopgebied gaan. Die zijn er in het hele land. Er is een kaart met losloopgebieden voor heel Denemarken (vraag even ons landeninfo pakket aan, daar staat het in).

Laat je je hond loslopen zorg er dan altijd voor dat hij andere mensen niet hindert, wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken. Heb er begrip voor dan anderen ook gewoon bang kunnen zijn. En hou er ook altijd rekening mee dat in het voorjaar allerlei dieren jonkies hebben die je niet wilt opjagen. Ruim de poep van je hond altijd op, dat is niet meer dan normaal en kweekt goodwill voor jezelf en andere hondenbezitters.

Openbaar vervoer

Trein
Het eerste land dat we tegenkwamen met speciale coupes voor jou en je hond. Die herken je aan de sticker. Een kleine hond reist gratis mee. Tenminste, als je ′m in een reistas vervoert. Voor een grote hond koop je een tweedeklas kinderkaartje.

Bus, tram en metro
In de bussen gelden dezelfde regels als in de trein.

Veerboot
Voor veerboten gelden precies dezelfde regels en tarieven als in de trein. En op autoveerdiensten reist je hond altijd gratis mee. Op internationale veerdiensten mag je hond ook mee (tegen betaling). Neem altijd vooraf contact op met de maatschappij en houdt hierbij goed de invoerbepalingen (Noorwegen, Zweden) in de gaten.

Taxi
Taxibedrijven in Denemarken moeten verplicht auto′s hebben die geschikt zijn om honden mee te nemen. Ook al zo′n geweldige regeling van die Denen! Meldt daarom altijd even dat je een hond meeneemt als je een taxicentrale belt. Als je een taxi op straat aanhoudt kan het wel zijn dat de chauffeur even een collega met een geschikte auto voor je moet oproepen. Overigens hoef je hier niets extra′s voor te betalen.

Gezondheid

Denemarken is een van de gezondste landen voor je hond. Het is zelfs beter dan Nederland want er komt helemaal geen rabiës meer voor. Het enige waar je alert op moet blijven zijn teken. Gebruik dus wel een anti-tekenmiddel. De (Mediterrane) infectieziektes door tekenbeten komen hier helemaal niet voor.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Denen leven dicht bij de natuur. Traditioneel werd er dan ook veel gejaagd. Ook nu nog wordt de jacht beoefend. Niet alleen op het land maar ook op het water. Er wordt in Denemarken veel in het wild gejaagd, dus niet op speciale terreinen.

Maar de Denen zijn geen Duiters of Fransen als het om fanatiek knallen gaat, zij pakken alles een beetje rustiger aan. Bovendien is het land zo uitgestrekt dat je er waarschijnlijk niet veel last van zult hebben. Het is natuurlijk altijd wel verstandig om je hond voor de zekerheid een fluorescerende band om te doen.

Klimaat

Doordat Denemarken is ingesloten door de zee, is er over het algemeen wel meer wind dan in Nederland. Denemarken heeft in de zomer wel meer zonuren. Een vakantieklimaat voor je hond. De zomers zijn zonnig. Het is er niet zo warm, in juli is de temperatuur gemiddeld zo′n 16 graden Celsius.

Prima weer voor allerlei activiteiten, aan het strand of in de bossen. Het warmst wordt het in Bornholm, Falster, Lolland en Viborg. Bij oostenwind stijgt het kwik tot ver boven de 30 graden. De meeste regen valt in de herfst, vanaf augustus tot en met oktober. De droogste maanden zijn mei en begin juni.

 
informatiepakket denemarken

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Denemarken aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Denemarken?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jun 2024
madiwodovrzazo
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...