zoek informatie over ...

... of ...

zoeken naar plaats, gebied of bezienswaardigheid
Verkeerd gebruik van geosearch ...
Maak AUB een keuze uit de getoonde lijst en klik op de groene knop.
Belangrijke informatie over invoerregels voor honden op vakantie in Engeland
link gekopieerd

Invoerregels voor je hond op vakantie in Groot-Brittannië

algemene wet- en regelgeving


Op vakantie wil je geen stress. Hou je daarom aan de Europese regels. De onderstaande punten gelden altijd:

  • identificatie chip
  • europees huisdierenpaspoort
  • geldige rabiësinenting

Belangrijke landeninformatie in verband met de Brexit

De Brexit zorgt voor veel onzekerheid over de invoerregels onder hondenbezitters. Op 31 januari 2020 heeft het Verenigd Koninkrijk de EU verlaten, maar voorlopig verandert er nog niets aan de regels voor reizen met honden. Er is een overgangsperiode ingesteld die geldt tot 31 december 2020. Tot die datum kun je volgens de huidige invoerregels met je hond reizen van en naar het Verenigd Koninkrijk..

Hoe de regels daarna zullen veranderen, is momenteel nog niet duidelijk. Er is sprake van dat de rabiës-titerbepaling weer ingevoerd zal gaan worden. Dat is nog niet zeker, maar de regering heeft al wel aangekondigd dat dit een van de nieuwe bepalingen zou kunnen zijn. Niets om je zorgen over te maken, maar wel iets om rekening mee te houden.

Wil je nu alvast je vakantie voor ná 31 december 2020 regelen, dan adviseren we je om op tijd een bloedonderzoek naar de rabiëstiter te laten doen via je dierenarts. Zo weet je zeker dat je niet in het gedrang komt met de nieuwe after-Brexit-regels.

We blijven uiteraard voor alle hondenbezitters bovenop het nieuws zitten en zullen alle nieuwe regels hier meteen publiceren zodra ze duidelijk zijn. 

Voor iedereen die nu al wil weten wat de Engelse regering aan aangepaste regels heeft voorbereid: pet-travel-to-europe-after-brexit en de info van de NVWA over reizen naar Engeland.

Dit geldt nu nog steeds voor iedere hond die het Verenigd Koninkrijk in wil:

Vanaf 1 januari 2012 is de overgangsregeling waaronder de strengere eisen voor de rabiësenting en de verplichte bloedtest vervallen. Nu gelden gelijke eisen als bij de overige EU landen: tenminste 21 dagen voor vertrek vaccineren tegen rabiës, een chip en een paspoort.

De verplichte wormbehandeling blijft overigens wel bestaan (zie informatie hieronder).

Als je van plan bent naar het Verenigd Koninkrijk te reizen (Verenigd Koninkrijk = Engeland, Noord-Ierland, Schotland, Wales) of Guernsey en Jersey, check dan altijd vantevoren de website van DEFRA voor eventuele aanvullingen, wijzigingen en goedgekeurde aanreisroutes. Voor Ierland, Schotland, Wales en de Kanaaleilanden gelden dezelfde regels.

Voor Ierland kun je ook nog kijken op de site van de Ierse Dept. of Agriculture, Food & the Marine.
Voor Jersey kun je alles lezen op de site van de Gov.JE
En voor Guernsey kun je informatie vinden op de site van de Gov.GG

En let op: in ieder land waar je doorheen reist kunnen er ook aanvullende regels waar je rekening mee moet houden. Informeer je dus altijd goed voordat je een grens over gaat.

Wil je meer weten over hoe het is om met een hond in het Verenigd Koninkrijk op vakantie te gaan?
Dan is het ook slim om hier meteen je uitgebreide gratis informatie pakket aan te vragen!

Welke regels gelden er in Engeland voor honden?

Europese honden die op vakantie willen in het Verenigd Koninkrijk moeten zich aan onderstaande regels houden:

Dit geldt voor iedere hond die de Engelse grens over wil

Iedere hond die de grens over gaat heeft een Europees hondenpaspoort nodig en ook is identificatie door middel van een chip verplicht. Eerst was een tatoeage ook nog mogelijk. Maar per 2 juli 2011 is alleen nog een chip toegestaan. Daarnaast moet je hond een geldige rabiësinenting (hondsdolheid) hebben.

Je hond mag alleen via goedgekeurde routes het land in

Je mag honden alleen meenemen via de officiële goedgekeurde transportroutes, die wordt gepubliceerd op de website van DEFRA.

Je kunt je hond dus bijvoorbeeld (nog steeds) niet meenemen bij een overtocht met een eigen boot.

Check altijd de website van de Defra voor de actuele goedgekeurde routes voordat je naar het Verenigd Koninkrijk gaat want er verandert veel in deze routes.

Wil je naar Jersey of Guernsey? Dan kun je via Engeland reizen of ook direct via de goedgekeurde route van St. Malo naar St. Helier. Kijk voor de laatste informatie op de website van de States of Jersey.

Lees hier alle informatie over het verplicht ontwormen

Tussen 24 uur en 120 uur (1-5 dagen) voor het moment van aankomst in het VK moet je hond door een dierenarts behandeld worden tegen lintworm (je mag dit niet zelf doen) met Praziquantel.

Controleer of je dierenarts de dag en het tijdstip waarop dit is gedaan correct in het paspoort heeft ingevuld, ondertekend en afgestempeld! Anders ga je de grens echt niet over! Dat hebben we namelijk zelf al eens meegemaakt.

Vergeet je de wormenkuur (of doe je iets niet goed), dan wordt deze alsnog gedaan aan de grens en moet je hond 24 uur in quarantaine voordat hij het land in mag.

Behandeling tegen teken is niet meer verplicht maar wordt wel zeer aangeraden. Lees ook de info van de Defra hierover.

Weet je alles al over het dierenpaspoort?

Sinds 29 december 2014 is er een nieuw EU dierenpaspoort uitgegeven. Dit is beter bestand tegen fraude. Het nieuwe paspoort mag bovendien alleen nog maar door dierenartsen worden meegegeven. De uitgever van de paspoorten houdt bij welke paspoorten (met welke paspoortnummers) aan welke dierenarts zijn geleverd. Blanco paspoorten worden niet meer verstrekt, waardoor bijvoorbeeld fokkers niet meer zelf een paspoort kunnen invullen van hun dieren. De nieuwe paspoorten hebben nummers die beginnen met 528-NL.

In het nieuwe paspoort moeten de gegevens van het dier inclusief het chipnummer worden vermeld. De pagina met deze gegevens wordt vervolgens gelamineerd door de dierenarts. Pas daarna mag het paspoort aan de eigenaar van de hond worden meegegeven. Ook de vaccinatiestickers moeten met een speciale lamineersticker worden afgeplakt door de dierenarts, tenzij niet-verwijderbare vaccinatiestickers worden gebruikt. Op die manier kunnen de identificatiegegevens en de vaccinatiegegevens niet worden veranderd.

Als je hond al een EU dierenpaspoort heeft en de identificatie van het dier is voor 29-12-2014 hierin ingevuld, dan mag je dat gewoon blijven gebruiken voor reizen naar het buitenland. Krijgt je hond na 29-12 een paspoort en wil je met met je hond op reis, dan moet dit een nieuw EU dierenpaspoort zijn.

Wat moet je weten over de geldigheid van een rabiësprik?

In Groot-Brittannië is een rabiësprik pas geldig als hij gegeven is nadat er een chip is geplaatst!

De standaard hervaccinatietermijn van 1 jaar is vervallen. Vroeger moest je hond ieder jaar tegen rabiës worden ingeënt. Nu is je prik net zolang geldig, als het vaccin werkzaam is (dat kan 3 jaar zijn, de termijn staat in de bijsluiter).
Dus, als je dierenarts een vaccin gebruikt dat langer dan een jaar geldig is, kun je kosten besparen omdat je niet meer ieder jaar naar de dierenarts hoeft voor een rabiësprik.

Handige tipgeef je hier op voor onze PrikAlert, dan hoef je nooit meer te onthouden wanneer je inenting verloopt. Wij sturen je dan een mailtje om je daaraan te herinneren zodat je altijd op tijd bent voor de vervolgprik

Let op: als je hond voor de eerste keer wordt ingeënt, of als je je hond opnieuw laat inenten nadat de oude rabiësinenting is verlopen, mag je pas 21 dagen na de inenting de grens over.

Je dierenarts moet de geldigheidsdatum duidelijk in het hondenpaspoort vermelden. Alleen dan is je vaccinatie ook 3 jaar geldig en voorkom je misverstanden bij een controle.

 

Zijn er hondenrassen verboden in Groot-Brittannië?

Ja, in het Verenigd Koninkrijk zijn de Pittbull, Japanse Tosa, Dogo Argentino en Fila Brasileiro helaas niet welkom.
Het gaat hierbij niet alleen om de rashonden maar ook om alle honden die hierop lijken (kruisingen).

Als een hond gevaarlijk/aggressief gedrag vertoont is in het Verenigd Koninkrijk de eigenaar altijd aansprakelijk voor alle schade en wordt de baas niet alleen beboet, maar kan hij ook veroordeeld worden voor het plegen van een strafbaar feit.

Er zijn in Engeland veel wetten die huis en haard beschermen tegen honden. Zorg dat je weet waar je je aan moet houden, dat voorkomt stress. Hier kun je alle informatie hierover lezen (engels).

Zijn er speciale regels voor honden in de auto?

Natuurlijk mag je hond nooit op de voorstoel (ook niet vast). Maar verder gelden er in het Verenigd Koninkrijk geen speciale regels voor het vervoer van je hond in een auto.

Mogen honden jonger dan 3 maanden Engeland in?

Nee, honden jonger dan 3 maanden mogen niet mee naar Groot-Brittannië.

Reizen met meer dan 5 honden

Het maximaal aantal honden dat 1 persoon mee de grens over mag nemen is 5. Uitzonderingen worden gemaakt voor deelname aan shows, tentoonstellingen of sportevenementen. Om dat te regelen kun je contact opnemen met de Department for Environment, Food and Rural Affairs
Telefoonnummer: +44 (0)870 241 1710 (maandag - vrijdag van 8 tot 18.00uur) of email: pettravel@ahvla.gsi.gov.uk

Vragen, aanvullende informatie en uitzonderingen

Heb je nog vragen over de interpretatie van de regels of hoe iets in jouw geval werkt? Dan is het het beste om contact op te nemen met je dieren­arts, de Defra, de NWVA, of contact opnemen met de ambassade van het land waar je naartoe gaat (of doorheen reist!). Hier vind je de gegevens van de Britse ambassade.

Wil je op vakantie in Groot-Brittannië?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2020
madiwodovrzazo
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Klantbeoordeling "Uitstekend" (9.4/ 10)
100% beveelt DogsIncluded aan
10152 reviews op www.kiyoh.nl/dogsincluded/
Loading...