zoek informatie over ...

... of ...

zoeken naar plaats, gebied of bezienswaardigheid
Verkeerd gebruik van geosearch ...
Maak AUB een keuze uit de getoonde lijst en klik op de groene knop.
Algemene informatie over invoerregels voor honden op vakantie in Europa
link gekopieerd
Algemene informatie over invoerregels voor honden op vakantie in Europa

Invoerregels voor je hond op vakantie

algemene wet- en regelgeving


Gelukkig voor ons hondenbezitters wordt de Europese regelgeving steeds simpeler. Dit is in ieder geval altijd verplicht:

  • identificatie chip
  • europees huisdierenpaspoort
  • geldige rabiësinenting

Maar toch gelden er in sommige landen net weer even andere regels. Hier vind je alles wat je over wetten en bepalingen moet weten.

meestgestelde vragen over invoerbepalingen voor honden op reis in Europa


Je kunt per land bekijken welke regels er gelden. Hieronder staat aanvullende informatie uit vragen die we over regelgeving ontvangen:

Wat gebeurt er als mijn hond niet aan de invoerregels voldoet?


Er zijn baasjes die het risico willen inschatten van het onttrekken aan de regels.
Ons antwoord is dan altijd hetzelfde: het zou onprofessioneel van DogsIncluded zijn als we hondenbezitters zouden bevestigen dat je het niet zo nauw hoeft te nemen met de regels. Want het niet navolgen van wetten kan vervelende problemen veroorzaken.

Wij willen dat baasjes van een onbezorgde vakantie kunnen genieten en daar hoort nu eenmaal een goede voorbereiding bij. Waar moet je rekening mee houden als je je niet aan de regels houdt:

  • Denk niet dat je niet gecontroleerd zult worden omdat er geen grenscontrole meer is.
  • Diverse instanties mogen je op ieder moment controleren: douane­beamten en politiemensen, maar ook boswachters, vakantiehuis­eigenaren, campinghouders, kunnen je op ieder moment vragen je papieren te tonen.
  • Ben je in overtreding zul je - afhankelijk van de soort overtreding en afhankelijk van het land - bestraft worden.
  • De straf kan zijn: een boete betalen, je hond in quarantaine totdat alles geregeld is, in beslagname van je hond en terugzending naar eigen land, toegang tot het land geweigerd, in geval van agressie kan je hond zelfs in beslag genomen en geeuthanaseerd worden.
  • Naast een boete moet je ook altijd ook nog alle kosten betalen voor de extra maatregelen die voor jou moeten worden getroffen (b.v. dierenartskosten, transport naar Nederland, quarantaineplaats, etc.)
  • In het Verenigd Koninkrijk dreigt zelfs een strafblad voor het baasje bij sommige overtredingen.
  • In Duitsland kun je een flinke boete voor je kiezen krijgen als je hond geen autogordel om heeft.
  • En verzekeringen keren niet uit als je in de problemen komt en blijkt dat je je niet aan de lokale wetten hebt gehouden.

Kortom, dat wil je allemaal niet!

Check ook de invoerregels van doorreis-landen

Baasjes vergeten wel eens de bepalingen te controleren van landen waar ze doorheen rijden. Dat kan voor vervelende situaties zorgen. Dus zorg dat je op de hoogte bent van alle regelgeving!

Check ook de regels over het vervoer van je hond

In sommige landen moeten honden in de auto een autogordel om of mogen ze alleen achter een rek mee. Zorg dat je ook op de hoogte bent van alle regeltjes om boetes te voorkomen.

Weet je wat je moet doen om weer terug te mogen in Nederland?

Als je in een land op vakantie gaat dat niet tot de EU behoort, kunnen er aanvullende regels gelden om weer terug te kunnen komen naar Nederland. Soms denken baasjes daar niet aan omdat het zo vanzelfsprekend is dat je weer terug gaat. Maar het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat er een bloedonderzoek vereist is. Dat soort dingen moet je voor je vakantie regelen. Zo niet, dan komt je hond Nederland niet in totdat alles geregeld is.

Hoe zit dat met een muilkorf?

In sommige landen is voor sommige rassen of op sommige plekken een muilkorf verplicht. Ook al hoef je in zo′n land niet altijd de muilkorf om te doen, neem er toch altijd één mee. Je hebt tegenwoordig ook neopreen of canvas muilkorven (eigenlijk meer banden). Handig om mee te nemen en niet vervelend om te dragen voor je hond. En ze zien er ook niet zo afschuwelijk uit. Zorg dat je die in ieder geval bij je hebt zodat je die - als er om gevraagd wordt - altijd om kunt doen.

Ik vraag me af of mijn hond tot een verboden ras behoort.

Baasjes stellen ons best vaak deze vraag. Maar wij kunnen dat natuurlijk op afstand niet beoordelen. Ga bij twijfel altijd naar je dierenarts. Hij/zij heeft het paspoort verstrekt waar de rassen (of mix) in staat. Bovendien kan een dierenarts ook het beste beoordelen of je hond op basis van zijn uiterlijke kenmerken in sommige landen problemen kan verwachten.

Mag ik met mijn Stafford naar Frankrijk?

Alle Staffords met een stamboom die wordt erkend door de Fédération Cynologique Internationale(FCI) mogen slechts 'in principe' de Franse grens over. Maar er zijn zulke strenge aanvullende eisen van kracht dat je daar voor een vakantie helemaal niet aan kunt voldoen. Dus komt het erop neer dat je met Stafford (en een lijst met andere rassen en mixen) niet naar Frankrijk kunt. En er dus ook niet doorheen kunt reizen. Lees ook de informatie over stoere hondenrassen bij de invoerregels van Frankrijk.

informatiepakket nederland

Klik hier en vraag nu meteen je gratis infopakket aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Waar wil je naartoe?
  • land
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 nov 2024
madiwodovrzazo
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...