zoek informatie over ...

... of ...

zoeken naar plaats, gebied of bezienswaardigheid
Verkeerd gebruik van geosearch ...
Maak AUB een keuze uit de getoonde lijst en klik op de groene knop.
Hond op vakantie in Zweden, vakantiehuis, hotel of kasteel
link gekopieerd
Hond op vakantie in Zweden, vakantiehuis, hotel of kasteel

Reisgids op vakantie met je hond in Zweden

"voor fans van Pippi, Abba, Ikea en honden"

Voor honden heeft Scandinavië aan bereikbaarheid gewonnen. Gelukkig maar, want het is niet voor niets dat Zweden een hele rits van grote merken voortbrengt.

Mensen die in zo′n heerlijke omgeving wonen moeten wel op super-ideeën komen. Zin om dat zelf te ervaren? Kom op dan!

De sprookjesachtige atmosfeer is niet alleen voor verhalenschrijvers. Samen met je hond maak je er al snel deel van uit. De natuur is adembenemend. De uitgestrekte bossen. En de riviertjes waar jij en je hond gewoon uit kunnen drinken, maken Zweden tot een groene belevenis.

Het blijft overigens altijd grappig dat het in de zomer nooit echt donker wordt. En zul je daar ook het bekende Zweedse rood van de karakteristieke houten huizen in levende lijve gaan aanschouwen. En wat ons betreft vier je er ook vakantie, want wij vonden heel veel van die mooie-rooie huizen voor jullie...

Slimme tip: Wil je nog meer informatie over wat je te wachten staat als je met je hond op vakantie gaat in Zweden? Vraag dan hier je persoonlijke reisgids aan. 

 
 

Met je hond naar Zweden - informatie over: 

Restaurants

In Zweden mogen honden niet mee naar een restaurant. Soms heb je geluk op een terras, maar ga er niet van uit. Jammer, maar helaas niets aan te doen.

Uiteraard mag je de traditionele smörgåsbord niet missen. Maak van te voren een fikse wandeling om je eetlust op te wekken. (En dat je hond het niet erg vind om even uit te puffen). Neem dan de tijd voor de (minimaal) 4 gangen.

Je begint met sill (haring) op diverse manieren bereid, dan volgt krab, zalm, eiergerechten, salades, braadvlees, patés en worsten. Daarbij horen rode bietjes, komkommers en ander zuur. Vervolgens komen de vleesballetjes, gegratineerde vis en worst. En dan moet de kaas, fruit, desserts en gebak er nog bij ... Nou, succes !

Het absolute lievelingsgerecht van alle honden ? Kötbullar natuurlijk.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

De Zweedse stranden zijn een fijn speelterrein voor jou en je hond. Ze mogen dan ook bijna overal ravotten. Er zijn wel een paar stranden, waar ′s zomers veel recreanten komen, die niet toegankelijk zijn voor je hond maar dat staat dan duidelijk aangegeven. Als je graag voordat je op vakantie gaat wilt weten wat de locale regels zijn, kun je het best contact opnemen met de plaatselijke vvv.

Wil je weten of er een strand in de buurt is van jouw vakantieplek? Kijk dan direct even op onze strandenpagina.

En, ben jij op je vakantie een mooi zwemplekje tegengekomen dat er nog niet bij staat? Geef  het dan a.u.b. aan ons door zo kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.

ps. we sturen je bij je boeking ook automatisch alle hondenstranden in de buurt van je accommodatie.

Loslopen

Officieel moeten honden van 1 maart tot 20 augustus aangelijnd zijn. Buiten deze periode mogen honden loslopen, vooropgesteld dat je de hond volledig onder controle hebt.

In de maanden maart t/m augustus is het in de bossen dus wel een beetje oppassen geblazen. Dit wordt in verband met het jonge wild gezien als illegaal jagen. Daar tillen de Zweden zwaar aan en dat wordt ook zwaar bestraft. Waar loslopen niet mag in deze maanden, ook niet doen dus !

Als je hond een sterk jachtinstinct heeft moet je zowiezo in het voorjaar de verantwoordelijkheid opbrengen om de jonkies en mama niet te storen - dan aan de lijn dus.

Wil je graag weten hoe het precies met de locale regels zit ga dan even langs bij de plaatselijke vvv. Een fluorescerende halsband is trouwens nooit een overbodige luxe. Dan wordt je hond door jagers in ieder geval niet gezien als locale zwerver.

Openbaar vervoer

Trein
De Zweedse Spoorwegen en verschillende privéspoorwegmaatschappijen brengen u naar de mooiste plekjes van Zweden. Bij de Zweedse spoorwegen (SJ) zijn honden welkom in de 2e klas van de dag- en nachttreinen. Je mag 2 honden per eigenaar meenemen als je ze op schoot kunt houden. Voor grotere honden - en als je kleintjes niet op schoot wilt - houden moet je een kinderkaartjestarief betalen. Je moet je plaatsen wel van te voren boeken bij de speciale balie op stations.

Bus, tram en metro
Over het algemeen mag je hond mee. Vaste regels voor de prijs van het kaartje zijn er niet. Soms mogen alle honden gratis mee. Soms alleen de kleintjes. In andere delen van het land krijg je 50% korting of reist je hond op een vast hondentarief. Er zijn veel busbedrijven in Zweden. Ze hanteren allemaal eigen regels. Echte standaard regels zijn er niet, neem dus contact op met de busbedrijven zelf (of kijk op hun sites).

Veerboot
Je hond meenemen op een veerboot is geen probleem, ze hebben wel allemaal hun eigen regeltjes. Om mee te mogen op internationale veerdiensten moet je de invoerdocumenten van je hond kunnen overleggen. Meestal moet je hond tijdens de reis in de auto of in een kooi blijven zitten. Meld in ieder geval altijd van te voren bij de rederij dat je een hond meeneemt. Het beste is dan ook om op de websites van de diverse maatschappijen te kijken. Daar vind je ook alle prijzen.

Øresund brug
Sinds 2000 kun je via Denemarken (Kopenhagen) naar Zweden (Malmö) via de Øresund brug een tunnel/brug voor de auto en trein. Het gebruik van de brug kost ongeveer 43 euro per auto van max. 6m (dus niet per persoon) voor een enkele reis. Maar check de exacte kosten even op de site. De invoerformaliteiten voor je hond worden uitgevoerd bij aankomst in Lernacken. Je moet je hond gaan aangeven via rij 10, let op een rood bord (′goods to declare′).

Taxi
Taxichauffeurs mogen zelf weten of ze een baasje met hond meenemen. Ga van het volgende uit: een kleine hond maakt meer kans dan een grote. Een hond in een tas is ook makkelijker. Is een taxirit echt noodzaak voor je, neem dan een achterbankbeschermhoes mee, zoiets vergroot je kansen ook. Extra geld bieden is natuurlijk ook altijd een optie.

Gezondheid

Het jarenlange strenge invoerbeleid voor dieren uit het buitenland maakt Zweden ook nagenoeg ziekte-vrij. Het blijft wel oppassen voor de alom tegenwoordige teek. In het voorjaar en de zomermaanden wel een anti-tekenmiddel gebruiken dus.

Ga je wandelen in de bergen ? Check dan geregeld de voetzolen van je hond. De kussentjes kunnen lelijk beschadigen door rotsachtige paden. Neem ter bescherming schoentjes voor je hond mee.

Wat wel ergerlijk kan zijn, zijn de muggen. Als de duisternis valt komen zij naar buiten om te snacken. Hou er dus rekening mee dat je niet alleen jezelf met anti-muggenspul bespuit. Alhoewel honden niet zoveel last hebben van muggenbulten, is het toch fijn als je ze ook een beetje inspuit met antimuggenspray.

ps. we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen maar die gemoedelijke Zweden zijn gepassioneerde jagers. In de zomer wordt het minst gejaagd. De jachtterreinen zijn veelal afgebakende gebieden en als er ergens iemand met een geweer op de loer kan liggen moet dat worden aangeduid.

Zeker in de wandelgebieden houden de Zweden zich hier doorgaans netjes aan. Ga je naar wat meer afgelegen gebieden, doe je hond dan een fluorescerende halsband om.

Klimaat

Zweden heeft een zeeklimaat. De golfstroom verwarmt de wind zodat het ook hier minder koud is dan je zou denken. Zomer in Lapland duurt twee maanden, maar dan schijnt de zon ook 24 uur per dag.

Als je in de zomer naar Zweden gaat, ben je redelijk zeker van mooi weer, een stralend blauwe lucht, zonneschijn, temperaturen van tussen de 23 en 27 graden en weinig regen.

Van begin juni tot eind augustus heb je de meeste kans op mooi weer in midden en zuid Zweden. Dan maak je ook lekker lange dagen door de Middernachtszon. Om 23:00uur gaat het grote licht dan wel uit maar om 3 uur ′s ochtends is de zon al weer op. Voor het noorden en Lapland is het weer op zijn best tussen half juni en half juli.

De winters in Zweden zijn koud en donker. De lucht is blauw maar min 30 in het noorden en min 20 in het zuiden is normaal.

Het skiseizoen begint eind februari/maart (anders is het te donker) maar je kunt er tot in mei terecht. In het zuiden is het skiseizoen net als bij ons.

 
informatiepakket zweden

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Zweden aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Zweden?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 mrt 2024
madiwodovrzazo
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...