Reistips, een goede voorbereiding voor de vakantie met je hond
link gekopieerd

Reistips voor honden die mee gaan op vakantie

"ik ben er al (bijna) helemaal klaar voor"


Waar moet je aan denken voordat je op vakantie gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk. En zo ga je lekker zonder stress op vakantie. Eigenlijk is het niet zo heel anders dan bij ons baasjes. Ook wij nemen ons paspoort mee en maken nog snel even een afspraak bij de kapper. Gelukkig hoeft je hond geen nieuwe bikini, pffff!

 

Bereid je vakantie goed voor en regel het niet op het laatste moment!

Ga naar de dierenarts

In het buitenland zijn vaccinaties en buiten Europa soms een gezondheids­verklaring of een bloedonderzoek nodig. Welke vereisten er per Europees land zijn kun je vinden bij de invoerregels.
De dierenarts kan je ook informeren over allerlei preventieve maatregelen tegen teken en andere dingen waar je in het buitenland rekening mee moet houden. Wacht hier niet te lang mee omdat je bijvoorbeeld nog tijd nodig hebt voor dat een anti-tekenmiddel werkt of omdat er iets besteld moet worden. Je kunt hier ook alvast meer over lezen op onze pagina′s over gezondheid op vakantie met je hond.
Zoek je een dierenarts op je vakantieplek? Maak dan gebruik van onze extra service: zoek een dierenarts in heel Europa.

En als je bij ons boekt krijg je natuurlijk automatisch ook alle dierenartsen in de omgeving van je vakantiehuis of hotel toegestuurd.

Check je hondenpaspoort en inentingen

zijn alle inentingen nog geldig? Niet alleen je rabiës is belangrijk maar ook je jaarlijkse cocktail tegen andere ziektes kun je nu mooi even controleren. Doe dit wel altijd ruim vantevoren.
Als bijvoorbeeld je rabiës­prik niet meer geldig is moet je in ieder geval 21 dagen wachten voor je de grens over mag. Het is dus niet handig als je zoiets pas controleert als je koffer al in de gang staat...
Is een verplichte wormenkuur noodzakelijk in jouw vakantieland (check de invoerregels)? Dat moet ook op tijd geregeld worden. Let daar op!

Check hoe het met je (reis)verzekeringen zit

Alle reisverzekeringen zijn anders. Lees de voorwaarden erop na hoe het bij jou zit.
Meestal zijn ziektekosten van je hond in het buitenland niet gedekt. Check ook even of je WA verzekering ook schade door je hond dekt. Dat denken mensen wel, maar het is vaak niet het geval.

Checken dus, ook al denk je dat je weet hoe het zit. Het is niet prettig als je hond per ongeluk iets beschadigt in je vakantiehuis of achter de kippen van de buurman aangaat en jij je portemonnaie kunt leegschudden.

Weet wat de regels zijn in jouw vakantieland

In sommige landen moet je hond in de auto een autogordel om, of moet er een muilkorf mee. Het geeft irritatie (en mogelijk een boete) als je dat niet van te voren weet en er ter plekke op aangesproken wordt. Kijk bij onze landeninformatie en de invoerregels even na waar je rekening mee moet houden.

Vraag een landen info pakket aan over jouw vakantieland

Alles wat er nooit in een reisgids staat, namelijk alles wat met honden te maken heeft, en wat je wel graag weten wilt over jouw vakantieland staat hierin. Je kunt ze hier aanvragen, natuurlijk is het helemaal gratis.

Zorg voor goede identificatie

Je hond moet nu gechipped zijn en een Europees paspoort hebben. Een tatoeage is vanaf nu alleen nog maar iets voor het baasje.
Het is vanaf 2013 verplicht om de gegevens van de eigenaar te vermelden op de chip. Maar het blijft altijd handig om je hond in het buitenland van een identificatieplaatje of kokertje te voorzien met het vakantieadres en eventueel je mobiele nummer. Of bestel een hip naamplaatje dat we gratis voor je graveren en toesturen.
Neem ook een foto van je hond mee. Als-ie dan eens alleen op pad gaat en je moet hem zoeken, gaat dat met een duidelijke foto een stuk makkelijker. Als je hond een echte avonturier is, doe hem dan een fluorescerende halsband om. Dan valt ′ie lekker op en is het voor iedereen duidelijk dat het geen zwerfhond is.

Doe aan fitness

Als je een actieve vakantie voor ogen hebt hou dan een beetje rekening met de conditie van je hond. Bouw het thuis al vast een beetje op want natuurlijk zal je hond zijn best doen om uren met je door de bergen struinen. Maar als hij dat niet zo gewend is krijgt′ie, net als wij, spierpijn en makkelijker blessures. En dan is jullie vakantieplezier al snel een stuk minder.

Even door de wasstraat (met je hond)

Een beetje extra verzorging is voor iedereen prettig. Knip zijn nagels en geef hem een flinke borstelbeurt. Honden met stompe nagels richten minder schade aan in een vreemde omgeving als ze eens per ongeluk aan een deur krabben of ergens tegenop springen. En check je hond op vlooien voordat je weggaat.

Travel ´light´

Laat je hond voor vertrek niet te veel eten. Een derde van wat hij normaal krijgt is genoeg. Geef hem op tussenstops de rest. Mocht je hond het allemaal toch een beetje spannend, warm of opwindend vinden, is het beter dat zijn maag niet te vol is en hij onderweg steeds een beetje voedsel te verteren krijgt.

 
Reistips, een goede voorbereiding voor de vakantie met je hond
Waar wil je heen?
  • land
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2024
madiwodovrzazo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
informatiepakket nederland

Klik hier en vraag nu meteen je gratis infopakket aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Loading...