Reistips, neem je je hond wel of niet mee op vakantie
link gekopieerd

Reistips voor honden die mee gaan op vakantie


Wat zijn de dingen waar je rekening mee moet houden voor je beslist of je met je hond op vakantie gaat.

Belangrijk is dat jullie allebei plezier zullen beleven aan jullie avontuur.

Je kent je eigen hond het best. Je kunt dus zelf goed inschatten of je je hond wel of niet mee kunt nemen. Natuurlijk zijn niet alle honden geschikt om mee te nemen. Bijvoorbeeld vanwege hun temperament, een ziekte of andere fysieke beperkingen. Of misschien wordt je hond wel niet toegelaten in jouw vakantieland. Overleg bij twijfel even met je dierenarts. Als je hond nog geen ervaren reiziger is, probeer dan eerst een weekeindje weg en kijk hoe het gaat.

 

Let op een paar belangrijke dingen: 

Is jouw hond reislustig?

Is je hond wel net zo reislustig als jij of word ′ie wagenziek of zenuwachtig ? Er zijn eventueel (homeopa­thische) middelen om dit te behandelen, maar vraag altijd advies aan je dierenarts. Twijfel je? Laat je hond dan lekker thuis, want een paar uur met een zieke of gestresste hond in de auto is geen pretje. En je moet ook weer terug!

Heb je genoeg reistijd om op je bestemming te komen?

Heb je tijd om tussendoor de benen te strekken of sta je onder tijdsdruk om je bestemming te bereiken? Ga je verder weg, overweeg dan een over­nachting. In al onze tussenstophotels is je hond welkom. Zo kunnen jullie de volgende dag weer fris en veilig op pad.

Wat zijn je plannen voor de vakantie?

Als je zelf veel weg bent om te winkelen en musea te bezoeken, dan blijft je hond liever thuis dan dat-ie jou moet missen in een vreemde omgeving.

Een middagje weg na een fikse wandeling is natuurlijk geen probleem. En als je je daar niet zo prettig bij voelt, kun je ook altijd gebruik maken van onze extra service om te zoeken naar een locale hondenoppas.

Hou rekening met het klimaat in de periode dat je wilt gaan

Sommige rassen hebben meer last van de hitte dan anderen, maar over het algemeen doe je een hond geen plezier als-ie te lamlendig is om een poot te verzetten.
In sommige landen is het in de zomer gewoon te heet. In het voor- en naseizoen heb je dat probleem niet. En is het vaak minder lastig om lekker met je hond op het strand te gaan.
Als je bent gebonden aan het hoogseizoen zoek dan een accommodatie waar je hond lekker in de buurt kan zwemmen en verkoeling kan zoeken. Kijk hier voor alle stranden die we in Europa voor je in kaart hebben gebracht! Kijk voor algemene klimaatgegevens bij de landeninformatie over het vakantieland van je keuze.

Heeft jouw hond een stoer uiterlijk?

Tja, toch ook niet geheel onbelangrijk, hoe ga je zelf om met de andere gebruiken in het buitenland?

In sommige landen zijn er meer mensen bang van honden met een ′stoer′ uiterlijk dan bij ons. Kun je daar tegen als jij een Stafford, Bullterrier of andere breedgeschouderde vriend hebt?
Of word je boos en voel je je gediscrimineerd omdat ze je hond in het buitenland griezelig vinden? Jij weet dat jouw hond de allerliefste is en geen vlieg kwaad doet, maar ja, in andere landen kunnen ze daar toch echt anders tegenaan kijken.
Als je van jezelf weet dat je je daaraan mateloos irriteert, kun je beter niet de proef op de som nemen.

 
Reistips, neem je je hond wel of niet mee op vakantie
Waar willen jullie heen?
  • land
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jul 2024
madiwodovrzazo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
informatiepakket nederland

Klik hier en vraag nu meteen je gratis infopakket aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Loading...