Hond op vakantie in Luxemburg, vakantiehuis, hotel of kasteel.
link gekopieerd
Hond op vakantie in Luxemburg, vakantiehuis, hotel of kasteel.

Reisgids op vakantie met je hond in Luxemburg

"voor alle honden met een bankgeheim"

Jouw hond heeft natuurlijk ook een "bankgeheim". Iedere hond kruipt er wel eens stiekem (of niet zo stiekem) op. Maar in Luxemburg leverde het bankgeheim de inwoners ook nog eens veel geld op. Het inimini landje is dan ook zeer welvarend.
Qua landschap deelt dit Hertogdom de prachtige bossen van de Ardennen met België. Maar de cultuur is toch het meest te vergelijken met De Grote Buurjongens Duitsland en Frankrijk.

Naast de heerlijke bossen (waar je als hond de tijd van je leven hebt) heeft Luxemburg ook talloze burchten om te onderzoeken. In Luxemburg-stad kun je heerlijk shoppen, maar ook de restanten van de oude vesting bezoeken en heerlijk slenteren door de mooie straatjes.

Het Müllerthal heeft een unieke natuur die ′Klein Zwitserland′ wordt genoemd. Zowel aan de Moezel als in het noorden (Ösling of Luxemburgse Ardennen) zijn er zijn talrijke gezellige stadjes en dorpjes te ontdekken. Echternach, Vianden, Diekirch, Wiltz en Clervaux zijn het meest bekend, maar vergeet ook Esch-sur-Sûre, Ettelbruck, Larochette, Remich, Mondorf-les-Bains niet, ze zijn een bezoek meer dan waard.

Honden en baasjes zullen zich in dit afwisselende landje zeker niet vervelen. Bovendien hoef je er niet lang voor in de auto te zitten, je bent er zo!
Dus ook in Luxemburg zochten we de mooiste plekken voor jou en je hond uit.

 
 

Met je hond naar Luxemburg - informatie over: 

Restaurants

Omdat het secretariaat van het Europese Parlement hier is gehuisvest, zijn van de 480.000 inwoners er wel honderdduizend buitenlanders. Die willen allemaal graag lekker eten. En dus is er veel gastronomische keus en heel veel restaurants.

Of je hond mee mag in een restaurant is afhankelijk van de eigenaar. Op sommige plekken kan je dit een flinke speurtocht opleveren. Dus vooraf bellen is wel handig. Op terrassen zijn ze soepeler, maar wel vooraf even vragen of het mag.

ps: Als je bij ons boekt sturen we je ook een lijst van restaurants in de buurt van je accommodatie. Als je hond mee wilt nemen, wel even van te voren checken dus!

Stranden

Stranden hebben de Luxemburgers niet. Maar wel talloze beekjes, riviertjes en meren waar je heerlijk kunt zwemmen met je hond.

Op de badplaatsen waar veel mensen komen mag je hond in de zomer niet mee. Maar niet getreurd, je vind vast en zeker ergens een plekje om heerlijk te plonzen. En, ben jij een mooi zwemplekje tegengekomen? Geef het dan even aan ons door bij de geef ze dan aan ons door dan kunnen we elkaar aan leuke plekjes helpen.
 

Loslopen

Luxemburgers zijn erg netjes. Je zult dus niet veel loslopende honden zien.
Maar natuurlijk moeten honden ook eens flink kunnen rennen en er zijn altijd wel plekken waar dat kan. Let wel op de borden in bossen en parken.

Laat je je hond loslopen zorg er dan altijd voor dat hij andere mensen niet hindert en wordt niet kwaad als iemand je vraagt je hond toch vast te maken.
En hou er ook altijd rekening mee dat in het voorjaar eenden broeden of kuikentjes hebben en dat geldt natuurlijk ook voor jonge konijntjes en ander wild. Hou je hond dan aan de lijn. Leven en laten leven, dan hebben we het allemaal naar ons zin...

Openbaar vervoer

Trein
Iedere hond mag mee in de trein. Zorg wel dat je je hond aanlijnt. En andere passagiers niet hindert, anders kunnen ze je vragen je hond een muilkorf om te doen. Voor meer info kun je terecht op de website van de Luxemburgse Spoorwegen.

Bus, tram en metro
In het openbaar vervoer gelden dezelfde regels als in de trein. Vraag ter plekke even na of je een kaartje moet kopen voor je hond. Het is mogelijk dat je een kaartje nodig hebt met gereduceerd tarief.

Taxi
Het hangt van de vriendelijkheid van de chauffeur af of je mee mag. Ga van het volgende uit: een kleine hond maakt meer kans dan een grote. Een hond in een tas is ook makkelijker. Ook wil het nog wel eens helpen als je zegt dat hij niet op de bank gaat, maar beloofd dat hij netjes op de grond blijft. Wil je zekerheid vraag dan transport aan bij www.paco.lu.

Gezondheid

Je moet tussen april en oktober oppassen voor teken die infectieziektes kunnen overbrengen. Je hoeft hier niet panisch over te doen. Want laat je niet zenuwachtig maken door partijen die er baat bij hebben dat je bang wordt voor teken of napraters. Ga altijd uit van de feiten: van de miljoenen honden in Europa worden er maar heel weinig ziek en er gaan er nog minder dood aan tekenbeten. Zie dit soort dingen dus in het juiste perspectief. Praat met je dierenarts en lees op onze gezondheidspagina′s wat meer over de infectieziektes en hun behandelwijze.

In Luxemburg komt de Ziekte van Lyme (Borreliose) voor. In midden Frankrijk komt de ziekte van Lyme, Babesiosis (tekenkoorts) en Hartworm voor. In zuid Frankrijk komt de ziekte van Lyme, Babesiosis, Hartworm en Ehrlichiosis voor. Aan de franse zuidkust komt Ziekte van Lyme, Babesiosis, Hartworm, Ehrlichiosis en Leishmania voor. En dan is er nog de vossenlintworm.

Is je hond een echte zwemfanaat? Dan moet je in de zomer, bij langdurig warm weer, wel uitkijken waar je hem een duik laat nemen. Sommig ondiep en stilstaand water wordt dan verontreinigd door blauwalgen (Cyanobactéries in het Frans). Die zijn giftig en je hond kan er flink beroerd van worden. In de gaten houden dus.

Verder is is verstandig om je hond jaarlijks te laten enten tegen Parvo, Hondenziekte, Leptospirose (Weil), Hepatitis en Kennelhoest. Dit heeft niets met een vakantie te maken (je hond loopt geen verhoogd risico geïnfecteerd te worden op vakantie), maar we willen het hier toch voor de zekerheid melden, voor het geval je niet aan deze enting had gedacht.

ps. maak je niet al te veel zorgen, en we sturen je bij je boeking ook altijd de adressen van dierenartsen in de buurt van je accommodatie.

Jacht

Luxemburgers mogen alleen in bepaalde periodes op bepaalde soorten wild jagen. Daar krijgen ze een vergunning voor en dan kruipen ze in de bosjes.

Waar gejaagd wordt moet dat (in principe) aangegeven worden. Maar je kunt nooit weten of iedereen zich daar aan houdt. Let dus in de bossen altijd een beetje op. En wordt er geknald, hou dan maar liever je hond bij je.
 

Klimaat

Het weer in Luxemburg is mild en dus prima geschikt voor honden. Het is grotendeels te vergelijken met het weer in Nederland.
Weinig extremen maar wel een pluutje mee, voor de zekerheid. En anders gewoon even je weer-appje checken...

Maar over het klimaat hebben wij Nederlanders altijd wel iets te klagen. Wat dat betreft zijn we net Engelsen. Maar het weer is eigenlijk niets meer dan een feit waar je - soms - rekening mee wilt houden. En ieder seizoen en weertype heeft wel iets moois.

Ga je een dagje op pad en wil je weten of je wel of geen paraplu mee moet sjouwen, kijk dan eens op de website van weer.nl. Wil je weten hoe het weer er op je vakantiebestemming uitziet kun je op weeronline een plaats intypen.

En misschien moet je het wel helemaal aan de weergoden over laten of ze je goed zijn gezind.

 
informatiepakket luxemburg

Vraag nu meteen je gratis infopakket over Luxemburg aan ...
dan ga je altijd goed voorbereid op vakantie!

Op vakantie in Luxemburg?
  • aantal personen: 2
  • aantal honden: 1
  • type accommodatie
  • aankomstdatum
  • periode
Aankomstdatum

Selecteer een datum ...

 jun 2024
madiwodovrzazo
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Waarom zou jij boeken bij Dogsincluded?
Hoe we jou & je hond(en) de meest onbezorgde vakantie kunnen beloven die er is, zetten we hier op een rijtje...
Loading...