zoek informatie over ...

... of ...

zoeken naar plaats, gebied of bezienswaardigheid
Verkeerd gebruik van geosearch ...
Maak AUB een keuze uit de getoonde lijst en klik op de groene knop.
website element

Werkwijze Corona-vragen


Helaas is de onrust rondom alle corona-perikelen weer opgelaaid. Zoals iedereen weet zijn er in diverse landen weer nieuwe restricties van kracht en overal blijft er uiteraard nog steeds voorzichtigheid geboden. Er kunnen iedere dag nieuwe restricties zijn of worden afgekondigd in bepaalde landen, gebieden of steden.

Houd zelf ook het gebied van je vakantiebestemming in de gaten en informeer jezelf dus ook gedegen voordat je een nieuwe boeking maakt.

Bij ons zijn alle accommodaties gewoon boekbaar omdat er bij ons ook mensen boeken uit het land zelf, er klanten zijn met urgente redenen om te reizen naar deze landen of klanten uit andere landen die het wel is toegestaan om naar een bepaald land te reizen. Zo mogen b.v. Duitse klanten nog wel naar Denemarken maar Nederlanders niet.

We drukken iedereen dus op het hart om zich goed te informeren want we kunnen niet bij iedere klant navragen of ze echt een boeking in dat land of gebied willen maken of dat het toch een foutje is. Dat is ieders eigen verantwoordelijkheid, we hopen dat iedereen dat begrijpt.

De maatregelen.

Wij werken met diverse partners die allen hun eigen werkwijze hebben in deze corona-situatie en hun eigen huurvoorwaarden hanteren. Wij kunnen hier dus geen eenduidig beleid vermelden voor iedereen. Welke oplossingen er zijn bij een boeking hangt af van de partner waarbij het huis is geboekt. Wil je weten hoe het voor jouw boeking is geregeld, kijk dan op je Mijn Boekingspagina en neem contact met ons op.

Voor de landen waar de reisrestricties zijn opgeheven zijn logischerwijs de corona-maatregelen niet meer van toepassing. Mensen met boekingen in de landen waar beperkingen zijn gekomen moeten in ieder geval contact met ons opnemen. Foutieve boekingen naar landen met reisrestricties die nu worden gemaakt vallen onder de normale annuleringsvoorwaarden en daar gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Informeer jezelf dus goed wat de voorwaarden bij je boeking zijn voordat je een boeking maakt (de huurvoorwaarden zie je bij iedere boeking in het reserveringsscherm) dan kom je later niet voor verrassingen te staan en weet je op voorhand al hoe het geregeld is als er een kink in de kabel komt. Dit is natuurlijk altijd belangrijk, maar het wordt in deze onzekere tijden steeds belangrijker en we merken dat mensen de huurvoorwaarden niet goed lezen.

De klanten die een voucher hebben aangevraagd kunnen te maken krijgen met langere wachttijden. Helaas zijn er bij sommige partners wachttijden ontstaan bij de verwerking. Dat vinden wij zelf ook heel erg vervelend maar we kunnen er helaas niets aan doen om dit te bespoedigen. We begrijpen dat dit in voorkomende gevallen erg frustrerend is maar we hopen dat we toch op wat begrip mogen rekenen. Iedereen doet zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te regelen.

Prioriteit op basis van aankomstdatum

Zoals gezegd is het bij ons ook nog steeds erg druk en we blijven vragen beantwoorden op basis van aankomstdatum. De mensen die het eerst vertrekken, hebben het meest urgent onze hulp nodig.

Urgente vragen a.u.b. mailen in plaats van bellen

Door alle corona-maatregelen zijn boekingen en omboekingen met en zonder vouchercodes etc. complexer geworden dan voorheen. Daarom worden alle vragen bij ons uitsluitend beantwoord door onze klantadviseurs die precies weten hoe de (om)boekingen geregeld zijn. Zo wordt iedereen geholpen door de mensen die van alle ins en outs weten en voorkomen we lange wachttijden aan de telefoon.

Bij extreme wachttijden start er automatisch een voicemail zodat we wachttijd-frustratie aan de telefoon voor iedereen kunnen voorkomen. 

Belangrijk: gebruik bij vragen altijd de links die we je sturen in onze mails. Zo help je ons het snelst een reactie te kunnen geven omdat we dan niet eerst alle gegevens erbij moeten zoeken. 

We hopen dat jullie hiervoor begrip hebben in deze uitzonderlijke tijden.

Wanneer moet ik actie gaan ondernemen?

Neem tijdig contact met ons op. In de meeste gevallen kunnen we tot 40 dagen voor aankomst nog veranderingen regelen zonder grote financiele gevolgen. Als je je onzeker voelt over je boeking dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen (via de link in je bevestigingsemail of via je MIJN BOEKING-pagina) om de mogelijkheden voor je boeking helder te krijgen.

Wij adviseren momenteel iedereen die op vakantie wil naar het buitenland om zich vooraf goed te informeren via de websites van de overheid. Voor Nederlanders www.nederlandwereldwijd.nl en voor Belgen www.diplomatie.belgium.be. Onze klanten uit andere landen moeten uiteraard op de sites van hun eigen overheid kijken want er kan per land veel verschillen.

Hoe zit het met mijn betalingen?

Ieders inspanningen zijn er op gericht dat alle vakanties weer door kunnen gaan. Daarom vragen onze partners aan alle klanten om de betaaltermijnen wel in acht te blijven nemen.
Ook al overweeg je voor nu een omboeking - als betaling uitblijft, word je boeking door het systeem van onze partners automatisch geannuleerd. Dat kunnen wij niet tegenhouden en daar zijn ook weer kosten aan verbonden. Dat willen we voorkomen dus let daar even goed op. Alle betalingen die je al hebt gedaan (of nu nog doet) worden gewoon overgezet naar je nieuwe vakantie.

Wij bepalen niet het beleid van andere partijen

Waarom mag ik niet kosteloos annuleren? Waarom krijg ik mijn geld niet terug van de verzekering? Waarom moet ik binnen een week een beslissing nemen? We begrijpen dat het beleid van andere bedrijven vragen of frustratie kan oproepen. Het is belangrijk er even bij stil te staan dat wij als DogsIncluded niet de regels van deze bedrijven(verzekeraars, partners of andere instanties) opstellen of ze kunnen dwingen hun beleid ten aanzien van vergoeding van kosten aan te passen.

We zijn allemaal afhankelijk van andere partijen, maar wij kunnen als DogsIncluded wel alles doen wat in ons eigen vermogen ligt om iedereen binnen de gestelde randvoorwaarden toch zo goed mogelijk te helpen.

Vragen over locale omstandigheden

We hebben ook te maken met vragen waar wij geen antwoord op hebben. Bij specifieke vragen over de toestand ter plaatse (genoeg voorraad in de supermarkten of het wel of niet open zijn van attracties bijvoorbeeld) ontbreekt het ons aan betrouwbare informatie. Die vragen kunnen we dus helaas ook niet beantwoorden.

Tips als je het snelst resultaat wilt:

Bij vragen bij je boeking

Maak dan altijd gebruik van de (rode) vragen-linkjes in onze emails of via je MIJN BOEKINGS-pagina. Dan wordt je vraag/opmerking direct gekoppeld aan de juiste boeking en kunnen we sneller werken. Losse emails zorgen voor onnodige vertraging en moet je langer op je antwoord wachten.

Wil je een nieuwe reservering maken of een omboeking?

Het maken van boekingen gaat momenteel het snelst als je die gewoon zelf via de site doet. Het is verstandig om direct een optie te nemen op je gewenste huis want het kan zijn dat je gewenste periode al door iemand anders gereserveerd is voordat wij dit voor je kunnen doen. Zet de periode dus direct voor jezelf vast en dan regelen wij verder de rest en beantwoorden we je vragen. In de tussentijd zit je nergens aan vast.

Voor omboekingen heb je - als dit mogelijk is voor jouw boeking - een email met duidelijke instructies ontvangen. Volg de instructies zodat er niets mis kan gaan. Geen mail gekregen? Vraag ons hierom via je MIJNBOEKING-pagina.

Met betrekking tot beschikbaarheid: als jouw favoriete huis niet beschikbaar is in de gewenste periode, kun je het helaas niet boeken. Kalenders worden wel continue bijgewerkt, dus misschien kun je het eerst later op de dag nogmaals controleren.

Ben je genoodzaakt om je boeking te annuleren?

Probeer niet je boeking te annuleren via een losse email, dan loop je de kans dat deze te laat door ons wordt behandeld en dat kan consequenties hebben voor de annuleringsvoorwaarden en -kosten. Annuleren moet dus altijd via je MIJNBOEKINGS-pagina (of de rode links in onze emails) waarbij je kiest voor "annuleren" waarmee je automatisch wordt doorgeleid naar jouw persoonlijke annuleringspagina.

Heb je een vraag die niet dringend is?

Wij moeten momenteel iedere vraag op urgentie beoordelen. Als wij een vraag als niet urgent beschouwen (bijv: mag mijn hond daar zwemmen/loslopen, wat voor koffiezetapparaat is er), moet je er momenteel rekening mee houden dat het erg lang kan duren voordat je antwoord ontvangt.

We doen ons uiterste best om iedereen zo snel als we kunnen te helpen.

hartelijke groet van jullie gehele DogsIncluded Team

Loading...